Vilhelm Lauritzen vinder P-hus konkurrence i Nordhavn

Tegnestuen med underrådgivere vinder By & Havns projektkonkurrence om udformning af facader, kantzone og ekstern belysning for P-hus på Trælastholmen.
Vinderprojektet. Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter/Sted By- og Landskabsarkitekter.
Vinderprojektet. Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter/Sted By- og Landskabsarkitekter.

P-huset kommer til at rumme ca. 350 biler og ca. 260 kvadratmeter udadvendt funktion i stueetagen.

By & Havn projekterer råhuset og de indre dele af et kommende p-hus på Trælastholmen i Nordhavn. Men By & havn valgte samtidig at udskrive en åben konkurrence for facaderne, belysning og område omkring P-huset.

Denne konkurrence er nu blevet afgjort, og vinderen er fundet blandt 26 indkomne forslag. Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Sted By- og landskabsarkitekter som underrådgiver med deres forslag “Trælasthuset”.

Kork og genbrugs-alu

Forslaget er blevet valgt, på grund af det oplevelsesrige udtryk som opnås ved et reliefagtigt samspil mellem to materialer – kork og genbrugsaluminium. Materialerne fremkalder et levende spil i facaden og er valgt på baggrund af deres miljømæssige egenskaber og optimale ressourceudnyttelse. Desuden understreger den punktvise belysning af de enkelte plader facadefelternes forskydning, så husets skyggespil også opleves i de mørke timer.

“Forslaget fremstår med en afbalanceret helhed, skabt af konsekvente og klare valg, der giver forslaget en særlig stærk og overbevisende karakter. Forslaget skal fremhæves for at frembringe en helhed, der er troværdig og langtidsholdbar og som bidrager med en egenart der giver med- og modspil til både Sundmolen og Trælastholmen,” lyder det blandt andet i dommerbetænkningen.

To andre forslag blev præmieret med henholdsvis 2. præmie og 3. præmie.

2. præmien gik ti Jaja Architects med Rama Studio som underrådgiver, og 3. præmien gik til forslaget fra Rambøll Danmark.

Her placeres det kommende p-hus. Visualisering: By & Havn.
Her placeres det kommende p-hus. Visualisering: By & Havn.

Relateret indhold