Festlig åbning af BLOX

Flere tusinde gæster lagde vejen forbi BLOX på åbningsdagen søndag. BLOX er opført og finansieret af den filantropiske forening Realdania, som glæder sig over at se de mange mennesker indtage de nye rammer for bylivet ved havnen.
Tusinder af mennesker på de nye pladser omkring BLOX. Foto: Foto: Søren Svendsen.
Tusinder af mennesker på de nye pladser omkring BLOX. Foto: Foto: Søren Svendsen.

BLOX er et nyt mødested og knudepunkt ved Københavns Havn søndag blev BLOX åbnet for hele byen med et stort og festligt åbningsarrangement.

Tusindvis af mennesker tog imod muligheden for at komme hele bygningen rundt: fra det underjordiske, fuldautomatiske p-anlæg, gennem Dansk Arkitektur Center og BLOXHUB til lejlighederne på toppen af bygningen. BLOX EATS slog for første gang dørene op til lækkerier fra Meyers nye food hall, mens fitness dk inviterede til træning på den nye havnepromenade.

– Jeg har glædet mig til, at BLOX og de mange arealer omkring bygningen skulle tages i brug. Og det var skønt at se, at så mange mennesker valgte at bruge deres søndag på at opleve det, som vi håber på bliver et nyt mødested i København. BLOX er nemlig for alle. For københavnerne, for turisterne og for de professionelle, der i BLOXHUB arbejder med fremtidens byløsninger. Og samtidig bliver det et knudepunkt for trafikken på langs og tværs af havnen – særligt når den nye cykel- og gangbro Lille Langebro snart kommer til, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

BLOX er designet af partner i det hollandske arkitektfirma OMA Ellen van Loon. OMA er internationalt kendt for at skabe arkitektur, der fusionerer bygninger og bylivet omkring dem. I BLOX har arkitekten trukket byens ruter ind i bygningens hjerte, og ved at lægge bygningen direkte hen over den trafikerede Christians Brygge med en offentlig passage under vejen er der skabt en helt ny forbindelse mellem byen og havnen. BLOX er tegnet og opført som et levende hus, der bidrager til byens puls og inviterer mange ned til havnen.

BLOX er et højisoleret lavenergihus og udstyret med blandt andet solceller, fjernkølingsanlæg og intelligent styring af husets installationer. Bygningen er konstrueret med lang holdbarhed og stor fleksibilitet. Fx har bygningens blivende dele en levetid på over 200 år. Og med stor loftshøjde, flytbare vægge osv. kan huset blive tilpasset til ændrede behov i fremtiden.

… det bliver et knudepunkt for trafikken på langs og tværs af havnen – særligt når den nye cykel- og gangbro Lille Langebro snart kommer til.

Relateret indhold