Aart architects vinder konkurrence om nyt kulturhus

Aart architects har i samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og Labland Arkitekter vundet konkurrencen om et nyt kulturhus i Kolind i Syddjurs Kommune.
Aart architects har vundet konkurrencen om et nyt kulturhus i Kolind. Nu går arbejdet i gang med at lave visualiseringer af projektet. Foto: Kirstine Mengel.
Aart architects har vundet konkurrencen om et nyt kulturhus i Kolind. Nu går arbejdet i gang med at lave visualiseringer af projektet. Foto: Kirstine Mengel.

Det bliver et samarbejde mellem Aart architects, Tækker Rådgivende Ingeniører og Labland Arkitekter, der skal stå for udvikle et nyt kulturhus med bibliotek, egnsarkiv, borgerhus og idrætsfaciliteter i Kolind i Syddjurs Kommune. Det oplyser Aart architects i en pressemeddelelse.

Opgaven med titlen Kolind+ omfatter totalrådgivning i forbindelse med en cirka 1.000 kvadratmeter renovering og ombygning af Kolind Hallen samt en 1.000 kvadratmeter tilbygning til hallen. Med opgaven ønsker Syddjurs Kommune at skabe et kulturelt krydsfelt i Kolind ved at etablere et bibliotek, egnsarkiv, borgerhus og multifunktionelle idrætsfaciliteter i ét fælles hus, således at der opstår synergi på tværs af de forskellige aktører.

– Vi ser spændende muligheder i opgaven. Det gælder nemlig ikke alene om at samle de forskellige aktører under samme tag, men om at styrke deres berøringsflader. Det gælder om at skabe de rette rammer for synergi – en form for hybrid kulturarena, der giver rum for nye oplevelser og samarbejder i krydsfeltet mellem biblioteket, egnsarkivet, borgerhuset og idrætsfaciliteterne, fortæller Anders Tyrrestrup, partner i Aart architects.

Rejser sig fra asken

Aart architects trækker på erfaring fra flere lignende projekter. Heriblandt det prisbelønnede Kulturværftet i Helsingør, hvor tegnestuen har omdannet byens gamle skibsværft til et mangfoldigt kulturhus med bibliotek, konferencefaciliteter, værftsmuseum og flere koncertsale.

Idéen om at udvikle et nyt kulturhus opstod som resultat af en brand i Kolind i 2012, hvor blandt andet byens bibliotek gik til. Branden gav muligheden for et disponibelt areal ved siden af Kolind Hallen, og det blev derfor besluttet at sammenkæde behovet for et nyt bibliotek med planerne om et nyt borgerhus og ambitionerne om at udvikle byens idrætsfaciliteter.

Opgaven er første fase i realiseringen af den masterplan for Kolind+, som er blevet udarbejdet af Krads Arkitekter, og som Syddjurs Kommune godkendte i juni. Realiseringen af en eventuel anden fase vil ske i takt med, at den fornødne finansiering kan tilvejebringes.

Relateret indhold