Bravidas nye direktør: For få faglærte er et samfundsproblem, vi skal være med til at løse

Christian Alsø træder i dag ind som adm. direktør for teknikvirksomhed, som fremadrettet skal bidrage til at løse nogle af samfundets største udfordringer.
Christian Alsø er uddannet maskinarbejder og har bestredet lederstillinger i forskellige tekniske virksomheder. Desuden har han haft ledende stillinger i FLSmidth, Vestas og senest i ISS-koncernen igennem 10 år, hvor han sluttede som CEO i den danske del af forretningen.
Christian Alsø er uddannet maskinarbejder og har bestredet lederstillinger i forskellige tekniske virksomheder. Desuden har han haft ledende stillinger i FLSmidth, Vestas og senest i ISS-koncernen igennem 10 år, hvor han sluttede som CEO i den danske del af forretningen.

I december sidste år meldte Bravida Danmark ud, at Christian Alsø overtager posten som adm. direktør efter, at Johnny Hey havde valgt at stoppe.

Læs mere: Christian Alsø er ny adm. direktør for Bravida Danmark

I dag tiltræder den 47-årige topchef så stillingen, ligesom han træder ind i Bravidas koncernledelse:

– Mit fokus kommer til at være på at styrke den danske forretning, øge vores kundefokus og skabe højere lønsomhed, siger Christian Alsø.

Vil involvere sig i det politiske arbejde

Den nye CEO ser et stort vækstpotentiale for Bravida Danmark, men for at muliggøre væksten, er det afgørende, at virksomheden kan sikre den nødvendige, kvalificerede arbejdskraft:

– Det er en stor udfordring for både branchen og samfundet, hvis tendensen med færre faglærte fortsætter. Som markedsleder inden for branchen har vi et ansvar for at bidrage til at vende udviklingen, lyder det fra direktøren, der selv har en faglig uddannelse bag sig og ved, hvad den baggrund kan bidrage med til en karriere.

Læs også: Flere faglærte tjener mere end akademikere

– I Bravida vil vi samarbejde med relevante interessenter og involvere os i det politiske arbejde med at tiltrække endnu flere til de erhvervsfaglige uddannelser, så vi i fremtiden kan sikre kvalificeret arbejdskraft til vores branche, siger Christian Alsø.

Den grønne omstilling er afgørende

Direktøren anser desuden branchen som værende afgørende for, at vi som samfund lykkes med den grønne omstilling. Og også her spiller Bravida en stor rolle:

– Givet vores størrelse og kompetencer i virksomheden har vi mulighed for at tage nogle af de største private og offentlige projekter på os. Dermed kan vi sammen med vores kunder spille en afgørende rolle netop i den grønne omstilling.

Læs også: Bravida Danmark: Fald i omsætning i 4. kvartal

– Her bidrager vi med energieffektive løsninger, ligesom vi i endnu højere grad fremadrettet kommer til at inkorporere digitalisering og AI i vores arbejde. Det er simpelthen en forudsætning for at være relevant i markedet, siger han og tilføjer:

– Jeg mener virkelig, at Bravida har en kæmpe mulighed for at blive en del af løsningen på nogle af vores samfunds største udfordringer.

Relateret indhold