Molios nye COO: Mere digitalisering skal effektivisere byggebranchen

Smarte, kloge og bæredygtige arbejdsgange, standardisering og digitalisering. Molios nye COO, Jonas Højriis, har store planer for effektivisering i byggeriet. Rygsækken er fuld af relevant erfaring.
Jonas Højriis er klar til at træde ind som ny COO i Molio, så snart 2024 sætter i gang. Han kommer med erfaringer fra Gaihede, Sweco og senest Norconsult.
Jonas Højriis er klar til at træde ind som ny COO i Molio, så snart 2024 sætter i gang. Han kommer med erfaringer fra Gaihede, Sweco og senest Norconsult.

Jonas Højriis tiltræder som ny COO i Molio pr. 1. januar, hvor han får ansvaret for at drifte en stor del af organisationen og være med til at realisere Molios strategi ‘Sammen om bæredygtig udvikling’.

Han skal blandt andet lede og optimere de interne arbejdsgange og tværgående processer. Han skal også systematisere Molios samarbejde med branchen og den daglige drift af leverancerne i de digitale værktøjer.

– Jeg fandt stillingen som COO i Molio interessant, fordi jeg gerne vil være med til at sætte et aftryk på byggebranchen i en positiv digital retning. I Molio får jeg et bredt tværgående perspektiv f.eks. vedrørende værktøjer til hele byggeriets værdikæde og de vigtige dagsordener; bæredygtighed, standardisering samt digitalisering, siger Jonas Højriis og tilføjer:

– Byggebranchen bør effektiviseres med afsæt i smarte, kloge og bæredygtige arbejdsgange.

Bredt samarbejde

Han er uddannet civilingeniør fra DTU og har dertil en M.Sc Master of Science i bygningsteknologi fra DTU. Hans første yderst brancherelevante ansættelser kommer fra stillinger som bygherrerådgiver og projektleder i hhv. Gaihede og Sweco. Senest kommer han fra en stilling som afdelingsleder for Norconsults projektledere, BIM-koordinatorer/IKT-ledere. Dertil har han haft ansvaret for udviklingen af Norconsults arbejde med digitale værktøjer.

Samlet har han mere end 10 års erfaring fra byggebranchen og har derfor et solidt kendskab til branchen, dens roller, processer og digitale værktøjer.

I Molio bliver han en aktiv del af chefgruppen, hvor han vil være direkte leder for produktchefer og teamledere. Han kommer til at samarbejde bredt med alle Molios forretningsenheder, fortæller adm. direktør Christina Hvid.

– At sikre eksekveringen af drift og leverance af Molios digitale værktøjer kræver et stærkt internt ledelsesfokus og en passende styring af vores interne processer. Det skal Jonas stå i spidsen for med udgangspunkt i vores projektmodel. Samtidig skal han sikre, at vi i Molio fortsat samarbejder tæt med branchen.

Relateret indhold