Aktive elkunder kan spare penge

Man bør være påpasselig med at tage telefonsælgeres ord for gode varer, mener brancheforening.
For almindelige parcelhuskunder kan der være penge at spare ved at undersøge elmarkedet. Foto: Colourbox.
For almindelige parcelhuskunder kan der være penge at spare ved at undersøge elmarkedet. Foto: Colourbox.

Det kan som elkunde betale sig at undersøge, om man udnytter det bedste tilbud, der er på markedet. Det konkluderer Energitilsynet, der står bag en analyse af elpriserne i 2015.

Det er via sammenligningssiden elpris.dk, at man som kunde kan undersøge de aktuelle priser på strøm. Og der kan ifølge tilsynet være penge at spare blot ved at bruge en halv time eller mindre på at sætte sig ind i tingene.

Der er grund til at opfordre forbrugerne til at være så aktive på elmarkedet som muligt.

Kontorchef Mads Lyndrup Energitilsynet

Som eksempel kan en familie bestående af to voksne og to mindre børn i gennemsnit spare op til 500 kroner på den årlige elregning, hvis den er aktiv og skifter til en billigere leverandør.

Er der derimod tale om en familie med to voksne og to børn, der har en varmepumpe, vil der kunne spares op mod 1.600 kroner om året ved at skifte til en billigere leverandør.

– Der er grund til at opfordre forbrugerne til at være så aktive på elmarkedet som muligt. Nogle forbrugere går efter billig strøm. Andre går efter strøm, der skåner klimaet. Uanset hvilken strøm forbrugerne foretrækker, så er det væsentlige, at jo flere forbrugere der er aktive, jo bedre konkurrence og innovation får vi, siger Mads Lyndrup, som er kontorchef i Energitilsynet.

Pas på telefonsælgere

I brancheforeningen Dansk Energi er man enig i, at konkurrence er godt for elforbrugerne. Men de advarer om, at man ikke bliver vildledt af en telefonsælger, hvis der for eksempel er tale om introduktionstilbud eller lignende, som ikke nødvendigvis er billigere i sidste ende.

Foreningen understreger dog, at man som udgangspunkt ikke skal være nervøs for at blive vildledt om tilbud på elmarkedet.

– Heldigvis er det sådan, at man i langt de fleste tilfælde godt kan have tillid til det, man hører. Men det er ærgerligt, at få brodne kar skal ødelægge det for flertallet af elhandelsselskaber, som følger reglerne og oplyser kunderne ordentligt, siger Kamilla Thingvad, der er afdelingschef i Dansk Energi.

Et af rådene fra Dansk Energi lyder, at man selv bør tjekke siden elpris.dk for at få det fulde overblik over de danske elprodukter.

Relateret indhold