Skoleudvidelse er forberedt til fremtidige ombygninger

Råhuset til Dragør Skole Nords nye tilbygning er nu bygget færdigt, og arbejdet med aptering skal i gang. Tilbygningen er forberedt til eventuelle fremtidige ombygninger.
Skou Gruppen varetager udvidelsen af Dragør Skole Nord i totalentreprise. Entreprenørvirksomheden bygger tilbygningen på 885 kvadratmeter, som forbindes med den eksisterende bygning. Skolen er i brug under byggeriet. Pressefoto.
Skou Gruppen varetager udvidelsen af Dragør Skole Nord i totalentreprise. Entreprenørvirksomheden bygger tilbygningen på 885 kvadratmeter, som forbindes med den eksisterende bygning. Skolen er i brug under byggeriet. Pressefoto.

Dragør Skole Nord er ved at få udvidet de fysiske rammer, så skolen fremover kan rumme tre spor pr. klassetrin. Det betyder, at skolen får plads til cirka 900 børn.

Skou Gruppen står i spidsen for at bygge den 884 kvadratmeter store tilbygning, der giver plads til flere elever på skolen, og råhuset står nu lukket med tag, vinduer og døre. Den nye tilbygning er placeret på et grønt område ved siden af skolen og forbindes med resten af skolen via en gangbro hen over en lysgård mellem skolen og det grønne område.

De bærende vægge er placeret således, at man nemt kan ombygge tilbygningen, hvis behovene ændrer sig med tiden.

Jimmi Klitgaard Pedersen Byggeleder, Skou Gruppen

– I Skou Gruppen har vi set frem til at fejre, at råhuset nu står klar. Det er en særlig byggesag for os, fordi Dragør Kommune har givet Skou Gruppen chancen for at vise, at vi også er dygtige til at udføre store byggeprojekter i tillæg til de serviceopgaver, vi udfører for kommunen, lød det fra Jesper Nicolaisen, partner og salgschef i Skou Gruppen, i forbindelse med rejsegildet den 19. maj.

Forberedt til ændringer

Efter rejsegildet begynder håndværkerne på aptering af tilbygningen. I bygningen etableres seks nye klasseværelser, grupperum, teknik- og depotrum, fællesarealer, elevtoiletter og elevgarderober. I nogle af lokalerne etableres foldevægge, så lokalerne kan lægges sammen i undervisningssituationer, der kræver mere plads.

I udformningen af bygningen er der også taget højde for, hvis skolen i fremtiden skulle få brug for en anden indretning eller mere plads.

– De bærende vægge er placeret således, at man nemt kan ombygge tilbygningen, hvis behovene ændrer sig med tiden, siger Jimmi Klitgaard Pedersen, der er byggeleder hos Skou Gruppen.

Både bygherre og Skou Gruppen har ønsket at bygge en solid bygning, der kan holde til det slid, som en skole udsætte for. Råhuset er derfor bygget i betonelementer og mursten. Indvendigt afsluttes med fibergips, som er modstandsdygtig overfor stød og slag.

Tilbygningen er tegnet af KHS Arkitekter.

Relateret indhold