Energistyrelsen åbner for støtte til varmepumper

Som led i den grønne omstilling skal den vindbaserede elektricitet integreres i bygningsmassen. Energistyrelsen åbner nu for tilskudsordning til store varmepumper i fjernvarmesystemerne.
Støtten kan i denne omgang søges frem til 12. oktober. Foto: Colourbox.
Støtten kan i denne omgang søges frem til 12. oktober. Foto: Colourbox.

Frem til 12. oktober 2015 løber første ansøgningsrunde for tilskud til investering i store eldrevne varmepumper. Støtten er for de danske fjernvarmeværker og naturgasdrevne kraftvarmeanlæg og giver mulighed for at erstatte brug af fossile brændsler med el fra vedvarende energikilder, skriver Energistyrelsen.

Der er i alt afsat 55,2 millioner kroner til tilskudsordningen, og støtten fordeles over tre ansøgningsrunder, hvoraf den første løber nu med 27,5 millioner kroner i støtte. Det fremgår af Energistyrelsens hjemmeside.

Hvis værkerne i de mindre byer og landområder lægger om fra gas til rene biomassevarmekedler, mister staten afgiftsindtægter.

Adm. direktør Lars Aagaard Dansk Energi

Som tidligere skrevet er det stadig muligt for varmeværker, kommuner samt brancheorganisationer at henvende sig til Energistyrelsens rejsehold for rådgivning om tekniske muligheder og økonomiske fordele ved store varmepumper i fjernvarmesystemet.

Efterspurgt af branchen

Dansk Energis direktør Lars Aagaard har tidligere efterspurgt og forslået støtte til store varmepumper i decentrale kraftvarmeværker, da vinduet for omlægningen til varmepumper er ved at lukke til fordel for varmekedler baseret på biomasse. Dette vil medføre provenutab for staten.

– Hvis værkerne i de mindre byer og landområder lægger om fra gas til rene biomassevarmekedler, mister staten afgiftsindtægter. Vores forslag vil redde noget af det provenu, fordi varmepumperne bruger strøm, og det er der afgift på, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi til Politiken.

Find info og ansøgningsskema her.

Relateret indhold