Kalvebod Fælled Skole er tegnet til skolereformen

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har tegnet Kalvebod Fælled Skole, der bliver et centralt byggeri i Ørestad Syd. Skolereformen er tænkt ind i projektet til 421 mio. kr.
Kalvebod Fælled Skole bliver et markant byggeri i Ørestad Syd. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter.
Kalvebod Fælled Skole bliver et markant byggeri i Ørestad Syd. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter tegner Kalvebod Fælled Skole, der er Ørestad Syds nye skolebyggeri. Skolen har særligt fokus på idræt og bevægelse, hvilket tegnestuen vil integrere i byggeriet i form af idrætshallen, der er i centrum af den cirkulære skolebygning. På den måde bliver byggeriet af skole og hal samlet til én bygning, der kan placeres helt ude på kanten af byen, hvor placeringen ud til Kalvebod Fælled udnyttes ved, at samtlige undervisningsrum har visuel kontakt til fælleden. Således får bydelen et åbent og imødekommende byggeri, der sammenfletter skole, idræt og fælledens særegne karakter og natur. Det oplyser Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

– Sammenlignet med mange andre skoler får denne skole ‘vendt vrangen udad’ ved, at skolegården omslutter bygningen, og idrætshallen integreres midt inde i byggeriet, skriver Københavns Kommune om skolen i forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 398.

Sammenlignet med mange andre skoler får denne skole ‘vendt vrangen udad’ ved, at skolegården omslutter bygningen, og idrætshallen integreres midt inde i byggeriet.

Københavns Kommune

Lavet til reformen

Skolen bliver en af de første danske skoler lavet efter den nye skolereform, og de nye behov som reformen har afstedkommet, går igen igen i byggeriet. Både klasselokaler, lærerfaciliteter og rum for fritidsaktiviteter, der bruges til pasning uden for skoletiden, vil imødekomme de længere skoledage og give plads til lektiecaféer og forberedelsesmuligheder for lærerne. Maden bliver desuden prioriteret højt i byggeriet med et stort køkken og kantinerum designet til at kunne producere mad af høj kvalitet på selve skolen.

Skolen er ikke blot tænkt som en reformsikret skole – men også en fremtidssikret. Der er i tegnearbejdet lagt vægt på gode lysforhold, akustik, robuste overflader og multianvendelige rum, der tilsammen skaber behagelige faciliteter, der skal kunne imødekomme såvel nutidens som fremtidens udviklinger på skoleområdet.

Nybyggeriet udgør cirka 11.500 kvm bruttoetagemeter uden kælder med en tagterrasse på ca. 1 000 kvm. Det samlede anlægsbudget er på knap 421 millioner kroner, og skolen skal planmæssigt åbnes i maj 2018 efter aflevering fra entreprenøren et par måneder forinden.

Den nye, runde skole til 421 mio. kr. placeres i kanten af Ørestad Syd - den ses her øverst til venstre i byplanområdet. Illustration: Transform.
Den nye, runde skole til 421 mio. kr. placeres i kanten af Ørestad Syd – den ses her øverst til venstre i byplanområdet. Illustration: Transform.

Relateret indhold