Snart kan man bo i Nærheden

Olav de Linde står bag 272 boliger i højhuse på Christiansbjerg. I etape 2 etableres yderligere 118 boliger.
Om mindre end to år står de første 272 nye lejeboliger klar i 'Nærheden'. Visualisering: Olav de Linde.
Om mindre end to år står de første 272 nye lejeboliger klar i 'Nærheden'. Visualisering: Olav de Linde.

Om Nærheden

  • Etape 1 af Byggeselskabets nye boligprojekt er på i alt 272 boliger, to- og tre-værelses lejeboliger i højhuse på 6 og 14 etager.
  • Boligbebyggelsens 2. etape består af 118 stk. 2 og 3 værelses lejligheder på grundens nordlige del ud mod Katrinebjergvej. Fuldt udbygget vil boligbebyggelsen således bestå af i alt 390 boliger med parkeringskælder, i alt 23.900 kvadratmeter. Bebyggelsen opføres med naturmaterialer af høj kvalitet, for eksempel murstensfacaderne, egetræsgulve, massive egetræsdøre osv.

I foråret og sommeren 2018 kan de kommende beboere tage deres nye lejligheder på hjørnet af Møllevangs Alle og Katrinebjergvej i Aarhus i besiddelse. Onsdag var der byggestart på projektet, hvor byggeselskabet Olav de Linde markerede første spadestik sammen med blandt andet borgmester Jacob Bundsgaard.

Olav de Linde afslørede ved den lejlighed bebyggelsens navn. Første fase omfatter 272 overvejende delevenlige to- og tre-værelses lejeboliger.

Nærheden

Om baggrunden for bebyggelsens lidt specielle navn siger Byggeselskab Olav de Linde stifter og ejer:

– Med byens eksplosive udvikling er området blevet et meget centralt sted. Her er man tæt på Universitetet, indkøb og byen – ting som alle er lige i nærheden. Det er vores ambition og håb at vi for eksempel også via gode grønne fællesarealer kan skabe nærhed i bebyggelse, så beboerne oplever, at de har en tryg hjemmebase. Og så er det jo faktisk også ret sjovt at kunne sige – jeg bor i Nærheden, konstaterede han.

Bebyggelsen er på samme tid Byggeselskabets første boligprojekt og største enkeltstående nybyggeri i selskabets historie, som i virksomhedens mere end 40 årige levetid primært har været fokuseret på udvikling og udleje af erhvervslokaler.

Onsdag var der første spadestik, hvor Olav de Linde (nr. to fra venstre) kunne igangsætte byggeselskabets første boligprojekt.
Onsdag var der første spadestik, hvor Olav de Linde (nr. to fra venstre) kunne igangsætte byggeselskabets første boligprojekt.

Relateret indhold