Godsbanen kan få 350 ungdomsboliger

Når et nyt kollegie åbner på Godsbanen, vil det skabe et helt nyt ungdomskvarter, som kan give en masse liv i området.
Godsbanekollegiet set fra nord. Illustration.
Godsbanekollegiet set fra nord. Illustration.

En karré og et højhus med 350 ungdoms- og kollegieboliger kan snart skyde op på godsbanearealerne. Magistraten godkendte tidligere i dag lokalplanforslaget.

– Det er helt unikt, at vi kan opføre så mange ungdomsboliger centralt i Aarhus. Vi er en stor studieby og skal kunne huse de mange studerende, der hvert år kommer til Aarhus. Med Godsbanekollegiet kan vi tilbyde nogle meget attraktive boliger tæt på uddannelsesinstitutionerne, byen, åen og Den Grønne Kile, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Grønt samspil

Bliver planen vedtaget, kan der opføres 350 boliger i området. Den ene bygning vil blive en karré i varierende højder. Højhuset bliver i cirka 13 etager og vil arkitektonisk spille sammen med Åhusene på den anden side af vejen.

Det grønne gårdrum i karréen vil blive det naturlige mødested for kollegiets beboere, og når vejret tillader det, kan tagterrasserne tages i brug.

Parkering for kollegiets beboere bliver i fælles parkeringshuse på godsbanearealerne. Forslaget lægger sig op ad udviklingsplanen for Godsbanen, som blandt andet fastsætter de overordnede rammer for beplantning, håndtering af regnvand, trafikafvikling og udendørs opholdsrum i området.

Udviklingsplanen skal sikre, at Godsbaneområdet bliver et varieret bykvarter med boliger og erhverv, samtidig med at det unikke og kreative kulturmiljø bliver bevaret.

Relateret indhold