De sidste spær: 90 håndværkere hyldes for vilje og høj kvalitet

En omfattende renovering af mere end 300 hjem og opførelse af 48 nye tagboliger i Horsens begyndte for mere end to år siden. Nu fejres håndværkernes indsats under coronaens ændrede arbejdsvilkår.
Lejlighederne får bl.a. nye altaner, badeværelser, køkkener og installationer. Derudover renoveres kloak og kælder, og der etableres elevatorer og boliger med øget tilgængelighed.
Lejlighederne får bl.a. nye altaner, badeværelser, køkkener og installationer. Derudover renoveres kloak og kælder, og der etableres elevatorer og boliger med øget tilgængelighed.

Om projektet

  • Omfang: Afd. 3: 229 + 5 lejligheder / Afd. 4: 115 +5 lejligheder
  • Renoveringsperiode: 27.5.2019-15.7.2022
  • Bygherre: Andelsforeningen Beringsgaard
  • Arkitekt: D.A.I.
  • Ingeniør: D.A.I.
  • Hovedentreprenør: Casa

Renoveringen af Andelsforeningen Beringsgaards afdelling 3 og 4 omfatter mere end 300 hjem. Hertil opføres 48 nye tagboliger, hvor der i denne uge monteres det sidste spær.

Læs også: Boligforening fremrykker renovering af 100 lejligheder

– Renoveringen af disse fine teglbygninger medfører en helt forandret boligkomfort med 150 helt nyindrettede tilgængelighedsboliger indvendigt i nye rammer med langt bedre plads på badeværelser og i alle boliger etableres balancerede ventilationsanlæg. Der er omkring 90 håndværkere tilknyttet projektet, og vi oplever helt generelt en god vilje og fin kvalitet i håndværkernes indsatser, siger forretningsfører Jørgen Pommerencke, Andelsboligforeningen Beringsgaard.

Strengere plads- og afstandskrav

Lejlighederne får bl.a. nye altaner, badeværelser, køkkener og installationer (el, VVS, ventilation og varme). Derudover renoveres kloak og kælder, og der etableres elevatorer og boliger med øget tilgængelighed. Renoveringen af både afdeling 3 og 4 er omkring 75 % afsluttet.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at projektopstarten forløb noget anderledes end normalt på grund af corona-situationen. Det har betydet strengere plads- og afstandskrav og har i det hele taget krævet noget ekstra af jer i hverdagen. Jeg er dog stolt over at kunne sige, at vi ingen udbrud har haft på pladsen, lød det til teamet fra projektchef Stefan Jakobsen, Casa.

Godt 600 dage uden arbejdsulykke

Håndværkerne har i det hele taget været ekstra dygtige til at passe på hinanden; der er gået næsten 600 dage uden nogen form for arbejdsulykke på pladsen:

– Vi havde ikke kunne opretholde en så velfungerende byggeplads under de særlige omstændigheder uden et godt samarbejde med vores bygherre og Horsens kommune samt – ikke mindst – beboerne i Beringsgaard. Gener kan aldrig undgås 100 %, men samarbejdet mellem de dygtige håndværkere og Beringsgaards forstående beboere har bidraget til en god proces, siger Stefan Jakobsen.

Læs også: Grand Hotel renoveres fra inderst til yderst

De sidste 10 opgange (fem i hver afdeling) er i øjeblikket ved at blive færdigrenoveret. Enkelte er meget tæt på færdiggørelse og vil snart blive overdraget, mens det fulde byggeri overdrages i foråret 2022.

Relateret indhold