Rekordmange starter på uddannelse som bygningskonstruktør

I alt er 223 nye studerende klar til at tage plads på UCN's bygningskonstruktøruddannelse i Aalborg, knap 30 flere end sidste år. På den lange bane vil det komme branchen til gavn.
Bæredygtigt byggeri er en væsentlig del af bygningskonstruktøruddannelsen på UCN - noget de studerende er meget optaget af. Foto: UCN.
Bæredygtigt byggeri er en væsentlig del af bygningskonstruktøruddannelsen på UCN - noget de studerende er meget optaget af. Foto: UCN.

Byggeriet har travlt, og der er rift om bygningskonstruktører. Derfor vækker det glæde hos Professionshøjskolen UCN, at man i år kan optage rekordmange nye studerende på uddannelsen i Aalborg:

– Vi har i år fået flere studiepladser, fordi vi oplever en stigende efterspørgsel på vores bygningskonstruktørstuderende. Derfor er det enormt glædeligt, at så mange har søgt ind på uddannelsen, selvom der er en meget høj byggeaktivitet og mulighed for at tjene mange penge som håndværker. Det kommer virkelig branchen til gavn på den lange bane, forklarer Bruno Larsen, uddannelsesleder for UCN’s byggeriuddannelser.

Studerende er optaget af bæredygtighed

Byggebranchen er den branche i Nordjylland, der oplever den største grønne vækst. Det viser en analyse fra BusinessAalborg. Netop bæredygtighed og bæredygtigt byggeri er en væsentlig del af bygningskonstruktøruddannelsen på UCN.

– Vi oplever, at de studerende er meget optaget af at være med til at præge byggeriet i mere bæredygtig retning. Hele 40 % af den energi, vi forbruger, stammer fra vores bygninger – primært til opvarmning og køling – og 35 % af alt affald kommer fra byggeriet. Klimaudfordringerne og de 17 verdensmål er også noget, der optager de nye studerende, fortæller Bruno Larsen.

Mange har job inden endt uddannelsen

Ifølge uddannelseslederen bliver det ikke noget problem at finde praktikpladser til de ekstra studerende. Der er nemlig stor interesse fra virksomhederne, både i forhold til praktik og job.

– En stor del af vores studerende har fået job, allerede inden de er færdige med uddannelsen. Som færdiguddannet bygningskonstruktør er der også gode muligheder for at læse videre til kandidat inden for forskellige retninger, siger Bruno Larsen.

Det er primært ansøgere med et svendebrev (EUD) eller en gymnasial eksamen, som kommer ind på uddannelsen, der tager tre og et halvt år.

Relateret indhold