Gammel politistation bliver innovationshus

En gruppe studerende har fundraiset 52,5 millioner for at transformere Frederiksbergs gamle politistation om til verdens første studenterdrevne innovationshus, Station.
Der var indsatte i politistationen frem til 2009, mens de ansatte forlod politistationen i 2012.  Tegning: Frederiksberg Stadsarkiv.
Der var indsatte i politistationen frem til 2009, mens de ansatte forlod politistationen i 2012. Tegning: Frederiksberg Stadsarkiv.

Renoveringens aktører

  • Bygherre: Foreningen for Student and Innovation House og CBS
  • Størrelse: 3,200 m2 (3,700 m2 med gården)
  • Totalrådgiver: Bertelsen & Scheving Arkitekter
  • Underrådgiverer:3XN/GXN og ArGency

I hjertet af Frederiksberg rager den gamle politistations høje gavl op og snart vil de 3200 kvadratmeter pumpe studerendes innovationskraft ud i samfundet. Det har været en rejse, der startede da fem CBS-studerende, ville skabe et hus, der skulle forandre verden.

Mere end 300 studerende har været involveret i design- og udviklingsfasen af Station. Foto: Station.
Mere end 300 studerende har været involveret i design- og udviklingsfasen af Station. Foto: Station.

– Det handler om et opgør med silotankegangen: vi vil have studerende fra alle videregående uddannelser til at arbejde sammen på kryds og tværs. Vi har brug for hinandens forskellige kompetencer og fagligheder. Det er hele forudsætningen for innovation. Også når vi som færdige kandidater kommer ud på arbejdsmarkedet, siger medstifter og direktør Maria Flora Andersen.

Det er arkitekterne, Bertelsen & Scheving, der har stået for den gennemgribende renovering af bygningen, der nu indbyder til innovation og forandring.

– Huset var præget af små lukkede rum, celler og brede gange. Vi har især fokuseret på at åbne op og skabe nye sammenhænge, samtidig med at det bevaringsværdige hus’ arkitektur blev respekteret, fortæller arkitekt Jens Bertelsen.

Relateret indhold