Ros til fortsat styrkelse af 10. klasse på erhvervsskolerne

Direktør Morten Frihagen, Dansk Håndværk. Pressefoto.
Direktør Morten Frihagen, Dansk Håndværk. Pressefoto.

Dansk Håndværk glæder sig over, at det ser ud til at en ny politisk aftale i dag vil styrke placeringen af 10. klasse på erhvervsskolerne.

En placering tættere på det uddannelsesmiljø, som mange af eleverne rent faktisk går videre med, har vist sig at være en fordel for både elever og uddannelser. Dansk Håndværk advarer dog samtidig om, at det ikke må flytte fokus fra at få også de bogligt orienterede elever til at vælge en faguddannelse.

Man skal passe på at man ikke sender et signal til de øvrige unge, om at hvis de vil have en topuddannelse som håndværker, så skal de gå 10. klasse vejen.

Vi har brug for de stærke og målrettede unge i virksomhederne – og de har brug for en erhvervsuddannelse, hvis de eksempelvis vil kunne starte nye virksomheder, der kan være med til at beskæftige de – desværre alt for mange unge – der rutinemæssigt fortsætter i gymnasiet uden tanke for deres videre karrieremulighed.

Jeg opfordrer derfor politikerne til at tænke udviklingen videre, så alle unge – og ikke blot dem fra 10. klasse – får et reelt billede af de mange muligheder, de faglige uddannelser giver. Det kræver, at politikerne fortsætter arbejdet med oplysning og inspiration tidligt i folkeskolen. Noget der tilsyneladende også vil være elementer af i dagens politiske aftale.

Relateret indhold