Der er fart på hospitalsbyggeri i Horsens

Det nye hospitalsbyggeri i Horsens tager for alvor form og står nu fire etager højt over jorden. På trods af projektets kompleksitet, følger totalentreprenøren NCC tidsplanen.
Entreprenøren NCC står bag opførelsen af Nye Nord i Horsens. Foto: NCC.
Entreprenøren NCC står bag opførelsen af Nye Nord i Horsens. Foto: NCC.

Hospitalsbyggeriet i Horsens er godt i gang.

Råhuset er færdigt, og byggeriet følger tidsplanen. Det 9100 kvadratmeter store nybyggeri kommer til at danne rammen om en række nye ambulatorier, nye operationsstuer, ny intensivafdeling, to nye sengeetager samt et auditorium.

– Takket være en stor og velkoordineret indsats blandt håndværkere, totalentreprenør, rådgivere og hospitalets byggeorganisation kan vi nu begynde at forestille os indflytningen i Nye Nord, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

Det er ellers ikke gængs læsning, når det handler om hospitalsbyggerier i Danmark. Byggeriet af Nye Nord adskiller sig fra mange af de øvrige hospitalsbyggerier, som er i gang i øjeblikket, eftersom byggeriet bliver opført i totalentreprise.

Tidlig involvering

NCC har været tidlig involveret i projektet. Det har helt konkret betydet, at man har haft bedre mulighed for at imødekomme kundens behov. Det ses eksempelvis i de løsninger, der er valgt.

– Vi har i størst muligt omfang forsøgt at tage hensyn til sygehusets personale og ikke mindst patienter og pårørende. Vi har på forhånd valgt et facadesystem af færdige betonelementer, hvorved det har været muligt at minimere generne for hospitalet, da bygningen lukkes hurtigt, og mest mulig støj holdes inden døre, forklarer Ole Mølle Petersen.

Nybyggeriet står færdigt i efteråret 2018. Herefter kan personalet flytte ind og være klar til at tage imod patienter ved indgangen til 2019.

Relateret indhold