Udsigt til fremgang i byggeriet

Branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg.
Branchedirektør Elly Kjems Hove, DI Byg.

Investeringerne i byggeri og anlæg vil stige i de kommende år efter ellers at have faldet sidste år. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.

Stigningen i investeringerne er moderat og vil ske i takt med generel fremgang i økonomien, stigende boligpriser og færre ledige erhvervslokaler, viser analysen.

Det er godt nyt, at kurven ser ud til at vende, og vi til næste år har udsigt til reel vækst. Det er dog værd at bemærke, at det er en moderat vækst, vi forventer.

Grib digitale muligheder

Sidste år faldt investeringerne i byggeriet med 0,3 procent, men i år forventer Dansk Industri altså, at udviklingen bliver vendt, og der vil være en fremgang på 0,6 procent. Næste år forventes en fremgang på yderligere 1,7 procent.

Hvis vi får alvor skal have gang i investeringerne i byggeriet og skabe vækst, velstand og arbejdspladser i byggebranchen, er det afgørende, at virksomhederne i byggebranchen griber de digitale muligheder. Der er stadig et uforløst potentiale for digitalisering i byggeriet.

Det kræver, at virksomhederne går i gang med den digitale omstilling, men også at det bliver mere attraktivt at investere i de nye maskiner, der skal skabe vækst.

Produktiviteten skal op

Når det kommer til at gøre det mere attraktivt at investere, peger Dansk Industri på, at det kan ske ved sænke beskatningen af kapital- og aktieindkomst samt fjerne begrænsningen på udnyttelse af fremførte underskud.

I det hele taget er det vigtigt for byggebranchen og dansk økonomi som helhed, at produktiviteten i Danmark bliver løftet.

Se analysen her.

Relateret indhold