Fremtidens energilagring skal op til debat

Konference i Aalborg inviterer til diskussion om fremtidens måder at lagre energi og samtænke forskellige energisystemer.
Hvordan skal vi i fremtiden udvikle måder at lagre energi? Det er et af spørgsmålene på stor nordjysk konference. Foto: Colourbox.
Hvordan skal vi i fremtiden udvikle måder at lagre energi? Det er et af spørgsmålene på stor nordjysk konference. Foto: Colourbox.

I Nordjylland er man foran med løsninger på fremtidens energi. Udover testcentret for vindenergi i Østerild og solfangeranlægget i Dronningelund, der er et af de største i verden, er der i øjeblikket i Hobro ved at blive opført et af Europas mest avancerede anlæg for konvertering af vindmøllestrøm til brint.

Og det er netop fremtidens energiudfordringer, der står på programmet, når der i Aalborg tirsdag 11. oktober inviteres til energikonference, hvor blandt andet energilagring skal diskuteres.

En af oplægsholderne på konferencen er professor ved Aalborg Universitet Søren Knudsen Kær, der mener, at netop energilagring og sammentænkning af energisystemer er nogle af de største udfordringer, vi står overfor i forbindelse med den grønne omstilling.

– Vi kender alle en række lovende teknologier, men vi mangler at demonstrere dem i stor skala. Der er behov for politisk commitment for at bære den udvikling igennem, siger han i en pressemeddelelse.

Nordjylland i fokus

At konferencen skal finde sted i netop Aalborg er ikke mærkeligt, når temaet netop er energi. Over 400 forskere beskæftiger sig med energi på Aalborg Universitet og regionen har derudover mange virksomheder indenfor energibranchen. Og så har blandt andet det nordjyske fjernvarmenet, der er et af de mest veludbyggede i verden, skabt stor interesse i udlandet.

Nogle af de ting, der skal diskuteres på konferencen, er blandt andet solenergi, fleksibelt elforbrug i industrien, varmepumper med mere.

Deltagelse er gratis, og begivenheden foregår i morgen, tirsdag den 11. oktober, i Gigantium Aalborg.

Relateret indhold