Optimalt indeklima i produktionsbygninger

Hos befugtningsproducenten Condair mener man, at befugtning, ventilation og køling er tre ingredienser, der muliggør et reduceret energiforbrug og optimalt indeklima.
Ifølge Condair er befugtning, ventilation og køling tre ingredienser, der muliggør et reduceret energiforbrug og optimalt indeklima i produktionsbygninger. Foto: Colourbox.
Ifølge Condair er befugtning, ventilation og køling tre ingredienser, der muliggør et reduceret energiforbrug og optimalt indeklima i produktionsbygninger. Foto: Colourbox.

Produktion af højteknologisk elektronikudstyr kan være forbundet med et højt energiforbrug til en produktionsbygnings indeklima, når der udover den rette temperatur samt ventilation også stilles krav til befugtning for at undgå statisk elektricitet. Det fremgår af Condair.dk.

I en produktionsbygning har Condair opnået gode erfaringer med at reducere energiforbruget til det rette indeklima. Et højtrykssystem kan omdanne vand til vanddamp under højtryk og samtidig afkøle rummet. Det medfører reduceret energiomkostningerne til køling og luftbefugtning i produktions-, test- og lagerområder betydeligt.

Condair beretter om et reduceret elektricitetsforbrug på 1.000 MWh efter første år, hvilket forkorter tilbagebetalingstiden på installationen betydeligt.

ESD problematik

Statisk elektricitet (ESD) har været et tilbagevendende problem for RPC Superfos Randers, hvor der arbejdes med plastmaterialer. Dette skyldes, at statisk elektricitet har en negativ effekt på produktionsflowet, fremgår det af Condair.dk.

Ved installation af højtryks rumbefugtning blev energiforbruget uden befugtning i bygningen ligeledes reduceret. Man opnåede en tilbagebetalingstid på 1,5 år ved at tilsætte befugtning til opnåelsen af et optimalt indeklima og reducerede mængden af ESD.

Relateret indhold