Skou Gruppen bag endnu et CLT-byggeri – vil være bedst i Danmark

Entreprenøren tror på, at CLT er fremtidens byggemateriale og arbejder derfor målrettet med at dygtiggøre sig i brugen af materialet. Flere projekter er på vej med CLT i hovedrollen.
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/118839_1_xl.jpg
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/118839_1_xl.jpg

Skou Gruppen har færdiggjort endnu et CLT-projekt.

Denne gang er det tilbygningen til Frederiksborg Byskole i Hillerød, som består af 2.200 m2 moderne faciliteter i to planer. Bakkefløjen bliver den kaldt og består af nye klasselokaler, grupperum og faglokaler og nye rum til fritidsordning og aula.

Bakkefløjen er opført med CLT-elementer i de bærende konstruktioner. CLT er krydslamineret træ, som er både let, stærkt og fleksibelt at arbejde med.

Foto: Skou Gruppen.
Foto: Skou Gruppen.

Det er godt for klimaet at bruge træ, fordi man udleder mindre CO2 i byggeprocessen, og fordi træ en fornybar ressource, der lagrer CO2. Derfor bliver CLT mere og mere udbredt i byggebranchen, forklarer Martin Skou Heidemann, der er direktør i Skou Gruppen:

– Vi vil være de bedste i Danmark til at udføre CLT-projekter, for vi tror, at CLT er fremtidens byggemateriale. Vi har allerede arbejdet meget med CLT og fået vigtige erfaringer. På skolen i Hillerød har vi for eksempel selv monteret CLT-elementerne. Vi har en række projekter på vej med CLT i hovedrollen, som vi glæder os til at fortælle mere om i den kommende tid, siger han.

Foto: Skou Gruppen.
Foto: Skou Gruppen.

Martin Skou Heidemann fortæller, at medarbejderne hos Skou Gruppen får efteruddannelse i at arbejde med CLT, og at Skou Gruppen samarbejder med CLT Danmark, som har hjulpet med projektering og udførsel af byggeriet i Hillerød.

Mere CLT i fremtiden

Det rådgivende hold på projektet har bestået af Erik Arkitekter, Øllgaard Rådgivende Ingeniører og Opland Landskabsarkitekter. Tegnestuen har været bygherrerådgiver for Hillerød Kommune.

– Bygherre får meget for pengene, for der står en fremragende bygning. Store lyse lokaler med udsigt over skoven; det er rum, man har lyst til at være i. Det er imponerende, hvad man kan med CLT, og det er tydeligt, at Skou Gruppen har erfaring med materialet. Jeg tror, vi kommer til at se meget mere til den form for træbygninger i fremtiden, siger arkitekt Thomas Krogh Jørgensen fra Tegnestuen.

Foto: Skou Gruppen.
Foto: Skou Gruppen.

Også Skou Gruppens projektleder, Allan Wissing Nielsen, er tilfreds med leverancen:

– Vi overholder tidsplanen, samarbejdet med skolen har været konstruktivt, og eleverne flytter ind i flotte lokaler med højt til loftet, dejligt lys og godt indeklima. Træ er et gennemgående materiale både inde og ude, og det skaber en rolig atmosfære.

Relateret indhold