NCC laver ansigtsløftning til 55 millioner

En markante, historiske bygning fra 1901 på Amerika Plads blev renoveret i 2000, men skal nyindrettes og ansigtsløftes, så den kan stå klar til en ny lejer til foråret.
De historiske rammer på Amerika Plads skal gøres klar til nye lejere. Pressefoto: PLH Arkitekter.
De historiske rammer på Amerika Plads skal gøres klar til nye lejere. Pressefoto: PLH Arkitekter.

Den smukke gamle bygning fra 1901, som for næsten 30 år siden lagde mure og vægge til den spektakulære erhvervsskandale i Nordisk Fjer, lever i dag en tilværelse ude af rampelyset.

Bygningen med den kendte facade mod Kalkbrænderihavnsgade har fungeret som hovedsæde for Banedanmark fra en gennemgribende renovering i 2000 til udgangen af 2018. Nu skal de 15.000 kvadratmeter ombygges og nyindrettes, så de lever op til den kommende lejers ønsker. Opgaven er en totalentreprise på cirka 55 millioner kroner. NCC er valgt til opgaven af PensionDanmark, som ejer bygningen.

– Det er en superspændende opgave, fordi det er et godt muret byggeri og en meget smuk bygning med atrier i hele bygningens højde i begge ender, fortæller projektleder Peter Christophersen.

– Vi skal indrette bygningen til LB Forsikring, som overtager hele bygningen, og de får nogle virkelig flotte kontorer, tilføjer han.

I ombygningen bliver det tilstræbt at genbruge materialerne fra bygningen i størst muligt omfang. Døre og dørpaneler genbruges, ligesom modulglasvæggene genbruges i de nye kontorlokaler.

Ændringerne består blandt andet i en ændret rumindretning, nye mødefaciliteter og etablering af en ny forbindelse mellem nr. 11 og nr. 15.

Bygningen skal stå klar til indflytning den 1. april 2020.

Relateret indhold