Elektrikeruddannelse endte med nyt udlandseventyr

Integos servicetekniker har af flere omgange rejst til Washington. Her har han hjulpet Qubiqas kunde med en række automationsopgaver. Qubiqa og Intego fik puslespillet til at gå op, og for Anders Jensen blev drømmen om igen at rejse til udlandet en realitet.
Anders jensen rejser nu for tredje gang til USA i knap seks uger for Qubiqa.
Anders jensen rejser nu for tredje gang til USA i knap seks uger for Qubiqa.

– Det er første gang, jeg er i USA. Men selvom du arbejder i udlandet, så er det jo en virksomhed som alle andre, der har nogle udfordringer, som jeg skal hjælpe med at løse. Men det er en fed oplevelse, fordi jeg får nye kompetencer ved at arbejde så intensivt med et projekt, hvor der hele tiden er nye udfordringer, siger Anders Jensen.

Han rejser nu for tredje gang til USA i knap seks uger for Qubiqa, der leverer intelligente logistikløsninger til hele verden. Her har de jævnligt brug for ekstra ressourcer til at hjælpe kunderne i mål med deres projekter. Da Anders blev spurgt, var han slet ikke i tvivl:

– Siden 2015 har jeg arbejdet med programmering hos Integos industrikunder. Der er ikke den store forskel på de automationsopgaver, som jeg laver herhjemme og dem i USA. Men forskellen er, at det er ét stort projekt, som jeg arbejder med i længere tid. Herhjemme har jeg flere sideløbende projekter. Men det er befriende og en dejlig afveksling at fordybe og dygtiggøre sig i ét projekt, siger han.

Del af nyt team

Anders Jensen har en baggrund som maskinarbejder, og han har tilbragt mange timer i udlandet. Da han stiftede familie var det tid til et karriereskifte. Derfor tog han elektrikeruddannelsen med fokus på styring og regulering. Men nu, hvor børnene er blevet ældre, drømte Anders igen om at arbejde uden for Danmarks grænser.

Projektet lyder på installering af seks maskiner ved et transportbånd, hvor han hjælper med at holde maskinerne kørende og supportere kunden i samspil med Qubiqas ansatte og kundens produktionsmedarbejdere. Det er især afgørende, at transportbåndet har den optimale hastighed, så produktionen er stabil. Her vækker Anders’ indsats begejstring hos Qubiqa.

– Det er et godt match! Anders træder ind i projektet og bidrager med ny viden og engagement. Selvom opgaven har varet længere tid, end vi først regnende med, så bevarer han gåpåmodet, forklarer Morten Seeberg, Automation Manager.

Ikke bare en flok elektrikere

I slutningen af 2017 blev samarbejdet med Qubiqa indledt. Fælles for Intego og Qubiqa er, at de begge har lokalafdelinger i Esbjerg. Trods det, var Intego ikke førstevalget:

– Jeg troede Intego kun var en el-forretning. Men da Intego kontaktede os, fandt jeg ud af, at de også har programmører og mange andre kompetencer. Kort tid efter første møde, kom der en konkret opgave i Washington, hvor vi havde brug for ekstra ressourcer. Da Qubiqa ringede og spurgte, om vi med kort varsel kunne finde en automationstekniker til udlandsarbejde og skiftende arbejdstider, så kom vi i mål med det. Det gør vi til dels, fordi vi har montører i hele landet og fordi, vi har et godt samarbejde på tværs af vores afdelinger. Selvom Anders er ansat i Aalborg, har vi brugt ham i Esbjerg-teamet. Derfor har vi volumen til at servicere industri- og erhvervskunder i både ind- og udland, fortæller Morten Seeberg.

Det er en fed oplevelse, fordi jeg får nye kompetencer ved at arbejde så intensivt med et projekt, hvor der hele tiden er nye udfordringer.

Relateret indhold