Opløftende regnskab fra Danhaus

Typehusproducentens årsregnskab viser blandt andet pæn stigning i årets resultat.
Johannes Schmith, direktør i Danhaus. Foto: Mie Hee Christensen.
Johannes Schmith, direktør i Danhaus. Foto: Mie Hee Christensen.

Fra regnskabet 2014

  • Bruttofortjeneste: 34,7 mio. kr (2013: 28,8 mio.)
  • Resultat ordinær drift: 1,5 mio. kr. (2013: -1.2 mio.)
  • Årets resultat: 2,5 mio. kr. (2013: 0,5 mio.)

Det går fremad hos Danhaus i Esbjerg, hvis årsregnskab for 2014 viser et overskud efter skat på 2,5 mio. kr. mod 0,5 mio. kr. i 2013. Der er en soliditetsgrad på godt 53 pct.

I 2014 nåede den vestjyske virksomhed at producere 300 huse, og forventningerne er højere i år. Derfor er der blandt andet planer om at åbne en afdeling på Sjælland i løbet af året.

Krisen var hård ved alle byggefirmaer, og det tvang os til at gennemgå hele vores virksomhed med en tættekam, så vi i dag har en produktion, som er knivskarp.

Direktør Johannes Schmith Danhaus

Johannes Schmith, som har været direktør i Danhaus siden 2011, tror så meget på forretningsmodellen og fremtiden, at han nu har købt sig ind i Danhaus med en aktiepost på mere end 10 procent.

Han forventer, at Danhaus kan vokse både herhjemme og i udlandet. Ca. halvdelen af de 300 huse, som blev solgt sidste år, blev opført i Danmark, mens resten blev solgt til de to store eksportmarkeder Tyskland og Rusland.

Stigende byggeaktivitet

– Vi mærker en stigende byggeaktivitet i Danmark, men endnu mere på eksportmarkederne omkring de store byer. Vores produktion er i høj grad effektiviseret, så vi kan producere i Danmark, samtidig med at vi er konkurrencedygtige. Vi har specialiseret os i lavenergihuse, som bare bliver mere og mere efterspurgte. Mange vil gerne være fri af store faste udgifter til husets energiforsyning, så det er attraktivt at bygge et hus til familien, hvor den samlede varmeregning kun ligger på ca. 4.000 kr. om året, siger Johannes Schmith.

Danhaus er bl.a. i gang med at opføre 92 rækkehuse i Stautrup ved Aarhus i samarbejde med Reka-Gruppen fra Varde. Det var også Reka-Gruppen, der var projektudvikler, da Danhaus opførte knap 500 huse i Lalandia Billund.

Effektiviseret hele vejen

Danhaus har hele sin produktion i Esbjerg, hvor virksomheden laver byggesæt, komponenter og elementer til husene – uanset om de skal opføres i Danmark, Tyskland, Rusland eller et fjerde sted. Bag det hele står ca. 80 medarbejdere i Esbjerg.

– Krisen var hård ved alle byggefirmaer, og det tvang os til at gennemgå hele vores virksomhed med en tættekam, så vi i dag har en produktion, som er knivskarp – især til 1,5-plans huse. Det skal man også være for at klare sig i konkurrencen, siger Johannes Schmith.

Johannes Schmith, direktør i Danhaus. Foto: Mie Hee Christensen.
Johannes Schmith, direktør i Danhaus. Foto: Mie Hee Christensen.

Relateret indhold