Fornuftigt 4. kvartal redder ikke året for MT Højgaard

Til gengæld er ordrebeholdningen den største siden 2011.
Administrerende koncerndirektør Torben Biilmann, MT Højgaard. Pressefoto.
Administrerende koncerndirektør Torben Biilmann, MT Højgaard. Pressefoto.

MT Højgaard-koncernen opnåede et driftsresultat på 73 mio. kr. i 2016, hvilket som forventet i seneste udmelding var en markant nedgang i forhold til 2015, hvor koncernen havde et driftsresultat på 352 mio. kr.

– Vi har haft et fornuftigt 4. kvartal, men året som helhed har resultatmæssigt været utilfredsstillende. Året var præget af udskudte projekter. Derudover har vi haft udfald på nogle enkeltstående projekter, som vi gerne havde været foruden, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann og fortsætter:

– Vi tror fortsat på, at vores strategiske udviklingsfokus er både rigtigt og nødvendigt for kontinuerligt at levere bedre resultater i fremtiden. Derfor har vi også fortsat fuldt fokus og fremdrift på vores VDC-program, som ved udgangen af 2016 var et år forud for den oprindelige tidsplan.

Koncernens omsætning blev som forventet på 6,8 mia. kr., hvilket var højere end sidste år trods et forventet fald i omsætningen vedrørende Greenland Contractors på omkring 300 mio. kr.

Højeste ordrebeholdning siden 2011

Koncernens ordrebeholdning var ved udgangen af året på 8,6 mia. kr. Dette var en stigning på 1,1 mia. kr. i forhold til 2015 og det højeste niveau siden 2011.

– Vi går ind i 2017 med en ordrebeholdning, der er både stor og med en god bonitet. Den består af opgaver, vi målrettet har valgt at prioritere, og som vi derfor glæder os til at komme i gang med at føre ud i livet i et tæt samarbejde med vores kunder, siger Torben Biilmann.

På baggrund af den forbedrede ordrebeholdning forventer koncernen fremgang i omsætningen til omkring 7,2 mia. kr. i 2017. Der forventes et driftsresultat før særlige poster i niveauet 150-200 mio. kr.

Relateret indhold