Stor sælgerlyst blandt landets boligejere – 6,4 % flere huse til salg

Udbuddet af villaer og rækkehuse er steget i hele landet. Det kniber dog stadig med at få fat i en ejerlejlighed i København. Nemmere er det i Aarhus og Odense.
To boliger på rolig villavej. Det forreste er hvidt med skråtag. Delvist gemt bag hegn i træ. Bagest stort hus med gråt skråtag og tagvinduer. Store grantræer skjuler delvist husene
36.224 villaer og rækkehuse var til salg ved indgangen til juni. I Region Hovedstaden er der 6,4 % flere huse at vælge imellem end for bare en måned siden. Foto: Louise S. Strøbech

På bare en måned er der sat 1.600 flere villaer og rækkehuse til salg. Dermed er der nu over 36.000 huse til salg i Danmark – en milepæl, der ikke har været krydset siden sommeren 2019.

Helt konkret var der ved indgangen til juni måned 36.224 villaer og rækkehuse på markedet, viser nye udbudstal fra Boligsiden. Den procentvis stigning i udbuddet af huse fra primo maj til primo juni lyder på 4,6 %, hvilket ifølge boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden er i den høje ende.

Udvikling i antal boliger til salg

BoligtypeAntal boliger til salg primo juni 2024Månedlig ændringÅrlig ændring
Villaer og rækkehuse36.224
4,6 %16,9 %
Ejerlejligheder7.8911,0 %16,5 %
Sommerhuse6.6127,2 %36,7 %
Kilde: Boligsiden

Den største stigning er at finde i Region Hovedstaden, hvor der nu er kommet 6,4 % flere huse at vælge imellem. Antallet af huse til salg er dog steget fra maj til juni i alle fem regioner.

– Når udbuddet stiger, skyldes det primært to ting; enten at der bliver solgt færre boliger, eller at der sættes flere boliger til salg. Vores seneste handelstal viste, at der faktisk er godt gang i hushandlen for tiden, og vi kan samtidig se, at tilstrømningen af nye huse til salg ligger på et fint niveau. Der synes altså at herske en stor sælgerlyst blandt landets husejere, hvor der løbende sker en udskiftning i udvalget af huse til salg.

Læs også

Boligselskab tester nyt byggesystem til almene træboliger

Stort fald af ejerlejligheder til salg i København

Samtidig er der i samme tidsrum kommet én procent flere ejerlejligheder til salg på landsplan. Ved indgangen til juni var der i alt 7.891 ejerlejligheder til salg landet over.

Stigningen i lejlighedsudbuddet er primært drevet af Aarhus, Odense og Aalborg kommuner. Her er der kommet henholdsvis 3,3 %, 3,1 % og 1,2 % flere ejerlejligheder til salg.

Anderledes ser det ud i Københavns Kommune, som har landets største marked for ejerlejligheder. Her var der 1.852 lejligheder til salg i starten af juni. Det er 5,1 % færre, end der var til salg i starten af maj.

Der er flere lejligheder til salg i Aarhus, Odense og Aalborg end for en måned siden. Stik modsat ser det ud i København. Foto: Louise S. Strøbech

– Det tyder på, at der er rift om de lejligheder, der sættes til salg i København, hvor vi i den seneste tid både har set stigende priser og flere handler. Men udbuddet følger tilsyneladende ikke trop med den store efterspørgsel på ejerlejligheder i København, og primært derfor ser vi et fald i udbuddet, siger Birgit Daetz og tilføjer:

– Det er bemærkelsesværdigt, da mange forventede, at aktiviteten ville dale betydeligt og i en længere periode som konsekvens af, at boligskatterne nu hovedsageligt er steget for ejerlejligheder i København. Men mod forventning synes der allerede at være godt gang i det københavnske ejerlejlighedsmarked igen.

Læs også

Dropper nedrivning: Vil bygge grønne boliger i gammelt rådhus

I forhold til sommerhussalget er det pt. bedst at være køber. Det er 7,2 % flere sommerhuse i udbud sammenlignet med for en måned siden, viser tallene.

Relateret indhold