Nyt boligprojekt ved Amager Strand

"Strandhuset61" er et nyt boligprojekt fra Sophienberg Gruppen med 68 ejerlejligheder på Strandlodsvej.
Det trappeformede byggeri Strandhuset61 kommer til at indeholde i alt 68 boliger og enkelte mindre butikker i stueplan. Visualisering: Holscher Nordberg.
Det trappeformede byggeri Strandhuset61 kommer til at indeholde i alt 68 boliger og enkelte mindre butikker i stueplan. Visualisering: Holscher Nordberg.

Snart vil Sophienberg Gruppen igangsætte byggeriet af “Strandhuset61”. Projektet indeholder 68 boliger, som opføres på hjørnet af Strandlodsvej og Lergravsvej med egen parkeringskælder. Bygningen er tegnet og indrettet, så der til hver enkelt lejlighed er fokus på lys, funktionelle rum og udsyn.

Samtlige boliger i det kommende byggeri får tagterrasse eller altan – og mange får mere end blot en enkelt, så der i den grad også er lagt vægt på udelivet. I stueplan får beboerne således egne terrasser til gården, og nogle har også terrasse/altan mod Strandlodsvej. Disse afskærmes med plantekasser og buske, således at der skabes en privat opholdszone. Endvidere etableres der en række fælles taghaver, sådan at den betagende udsigt over Amager Strandpark og Øresund kan nydes.

Udsigten bliver i det hele taget enestående med store glaspartier fra guld til loft.

Lars Bloch Sophienberg Gruppen

– Udsigten bliver i det hele taget enestående med store glaspartier fra guld til loft, så der blive tale om lyse og rummelige gennemlyste boliger med en loftshøjde på cirka 2,60 meter, siger Lars Bloch fra Sophienberg Gruppen.

Trappeformet udtryk

Huset er tegnet af arkitektfirmaet Holscher Nordberg, som også står bag mange af de andre bygninger i området. Den karakteristiske trappeform giver ejendommen et særligt udtryk og skaber mulighed for de mange altaner og tagterrasser. Under bygningen etableres parkeringskælder.

Foruden de 68 boliger bliver der i stueetage etableret enkelte mindre detailbutikker. Sammen med de eksisterende dagligvarebutikker, apotek, cafe med mere på den anden side af gaden, skaber det et godt indkøbs- og cafe-miljø i området.

Sophienberg Gruppen er i øjeblikket ved at forhandle de sidste detaljer på plads med entreprenøren. Aftalen er endnu ikke underskrevet, og derfor ønsker Lars Bloch ikke at sætte navn på.

– Men vi er stort set enige, så det er et spørgsmål om kort tid, inden det kan offentliggøres, siger han til Dagens Byggeri.

Byggeriet forventes helt færdigt og indflytningsklart ved udgangen af 2016.

Amager Strandpark er i gåafstand fra det kommende byggeri. Foto: Sophienberg Gruppen.
Amager Strandpark er i gåafstand fra det kommende byggeri. Foto: Sophienberg Gruppen.

Relateret indhold