Nyt boligbyggeri på vej i Ørestad

NREP har købt 25.000 etagemeter byggeret i Ørestad Syd. Byggeplanerne omfatter blandt andet to supermarkeder og 120 boliger.
Det er Årstiderne Arkitekter, der skal tegne det nye byggeri med mange funktioner i Ørestad Syd. Illustration: Årstiderne Arkitekter.
Det er Årstiderne Arkitekter, der skal tegne det nye byggeri med mange funktioner i Ørestad Syd. Illustration: Årstiderne Arkitekter.

På det centrale hjørne af Ørestads Boulevard og Asger Jorns Allé i Ørestad Syd har By & Havn solgt 25.000 etagemeter byggeret til NREP – Nordic Real Estate Partners. På grunden opføres et erhvervs- og boligbyggeri med to supermarkeder, 120 boliger, opbevaringscenter og legeland. Det oplyser By & Havn.

Det er ifølge By & Havn et kompliceret puslespil, der er lagt i forbindelse med det kommende byggeri, idet der er få byggerier med så mange funktioner, som det kommende multibyggeri, der kommer til at ligge lige over for Vestamager Metrostation.

Det er simpelthen elegant, at der kommer så mange funktioner i et byggeri.

Jens Kramer Mikkelsen Adm. direktør, By & Havn

– Det er simpelthen elegant, at der kommer så mange funktioner i et byggeri. Denne bygning vil med sine funktioner og sin arkitektur bidrage til at gøre Ørestad Syd til et endnu mere spændende, varieret og levende kvarter, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

Præget af naboen

Konceptet for byggeriet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, hænger sammen med grunden nord for byggefeltet, hvor der er planlagt et parkeringshus. Byggefeltet udnyttes i hele dets fodaftryk og erhvervsetagearealerne opføres i samme højde som det kommende nabo-P-hus. Derved bliver det muligt at udnytte de nederste etager af det kommende byggeri til funktioner, der kræver plads, men ikke har behov for særligt meget dagslys. På toppen af erhvervshuset, hvor man er fri af det omgivende byggeri, opføres en lille boligby, hvor rækkehuse og lejligheder omkranser et grønt gårdrum.

– Vi er stolte af at have udviklet konceptet for dette byggeri, som vil blive en naturlig adgang til Ørestad Syd og Asger Jorns Allé i kraft af placeringen lige ved metrostationen. Vi har haft et fint, kreativt og tillidsfuldt samarbejde med By & Havn og Københavns Kommune om udviklingen. Resultatet er et nyskabende og interessant byggeri, som vi glæder os til at se opført, siger CIO i NREP, Rasmus Nørgaard.

Gang i Ørestad

Hos By & Havn understreger det kommende byggeri, at Ørestad stadig er et attraktivt byggeområde.

-Nordeas nye domicil er ved at blive bygget færdigt i Ørestad Nord. Vi har netop solgt til Skanska, der bygger domicil for Sweco, der flytter til Ørestad City med 750 medarbejdere. Arenakvarteret er én stor byggeplads. Samtidig er der vedtaget en ny lokalplan for den centrale del af Ørestad Syd, og vi vil snart kunne offentliggøre en række investorer og deres byggeplaner i dette område, siger Jens Kramer Mikkelsen og fortsætter:

– Ørestad tiltrækker igen både erhvervs- og boliginvesteringer. Efter finanskrisen har vi primært solgt boligjord, men nu oplever vi, at der igen er kommet gang i erhvervsmarkedet. Familier og virksomheder har meget forskellig argumentation for at flytte til Ørestad, men der er særdeles gode og fornuftige argumenter for begge parter, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Relateret indhold