Håndværkere fundet til stadionbyggeri

Håndværkerne er fundet til byggeriet af Silkeborgs nye fodboldstadion. De næste uger vil bygherrerne forhandle om justeringer i projektet, så budgettet overholdes.
Nu er håndværkerne fundet til opførelsen af Jysk Park, der har et budget på 120 mio. kr. Illustration: Årstiderne Arkitekter.
Nu er håndværkerne fundet til opførelsen af Jysk Park, der har et budget på 120 mio. kr. Illustration: Årstiderne Arkitekter.

Licitations-processen for Jysk Park er afsluttet, og dermed er det afgjort, hvilke håndværkere, der skal bygge Silkeborgs nye fodboldstadion. Det er dog endnu uvist, hvornår byggeriet kan gå i gang, da det samlede beløb på entrepriserne overstiger det oprindelige budget på 120 mio. kr. med 10-15 procent.

– Vi er glade for, at der nu er sat navn på de virksomheder, vi skal arbejde sammen med i byggeriet af Jysk Park. Der har hele tiden eksisteret en risiko for, at den generelle stigning i byggepriserne ville betyde, at vi ville overskride det samlede budget, og jeg har haft en fornemmelse af, at der ville komme en afvigelse. Nu kender vi priserne, og min fornemmelse holdt stik. Vi vil derfor i de kommende uger gå i dialog med håndværkerne for at justere projektet, så det holder sig indenfor budgettet, siger direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen.

Vi vil bygge Danmarks mest moderne fodboldarena. Men vi er også nødt til at holde os indenfor budgettet.

Kent Madsen Direktør, Silkeborg IF Invest A/S

10.000 tilskuere

Hvor længe det vil tage at skære projektet til er uvist, og dermed er det heller ikke muligt at sætte dato på første spadestik.

– Vi vil arbejde på højtryk for at finde de rigtige løsninger. Jysk Park er et meget ambitiøst stadionprojekt, og vi vil bygge Danmarks mest moderne fodboldarena. Men vi er også nødt til at holde os indenfor budgettet. De to ender vil vi bruge den næste periode på at få til at nå sammen, siger Kent Madsen.

Jysk Park er planlagt til indvielse i februar 2017. Processen med projekt-justering kan risikere at udskyde indvielsen med et par måneder.

Det nye stadion får et areal på 6.945 kvm og er planlagt til at kunne rumme 10.000 tilskuere, hvilket er DBU’s mindstekrav til superligaklubber.

Relateret indhold