De skal opføre Aarhus’ nye atletikstadion og Sportens Hus

Vinderen af konkurrencen om et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden er blevet et konsortium bestående af Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra Aart Architects og Niras.
Aktivitetsgaden: Arkitektonisk betegner bedømmelsesrapporten det nye Sportens Hus som ”en meget god komposition af røde facader med sammenhæng til de eksisterende bygninger og det samlede historiske kulturmiljø.”

Det er netop blevet offentliggjort, at et konsortium bestående af Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra Aart Architects og Niras skal opføre det nye atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden i Aarhus.

Anlæggene, der også indeholder et ankerpunkt for cykelsporten, skal efter planen stå færdige i løbet af 2026.

Læs også

2 sportsanlæg til 170 millioner sendes i udbud i Aarhus

– På vegne af vores projektteam vil jeg gerne udtrykke vores fælles glæde over at vinde dette særdeles spændende projekt. Dels fordi vi alle har et dybtfølt engagement i det aarhusianske sports- og kulturliv, i Aarhus idrætspark og de historiske omgivelser, og dels fordi vi her kan bidrage med en løsning, der åbner op og favner både elite- og breddeidrætten samt ikke mindst de mange frivillige og tilskuere, der er den omgivende del af sportens verden, siger adm. direktør, Raundahl & Moesby, Carsten Raundahl.

Atletikstadion.

Overbevisende projekt, der stråler i sig selv

Vinderprojektet er fundet på baggrund af en totalentreprisekonkurrence og er en del af den opdatering af Idrætsbyen i Kongelunden, der også indbefatter et nyt fodboldstadion.

Det nye atletikstadion får en tribune med plads til 1.500 tilskuere, og her bliver både stålkonstruktioner og sæder genbrugt fra det gamle fodboldstadion, der er under nedrivning.

Læs også

Splitter stadion i Aarhus ad – genbruger sæder og beton

Ifølge bedømmelsesrapporten er der i projektet en klar vision for bæredygtighed og bæredygtige tiltag. Disse indeholder bl.a. bevaring og ombygning af eksisterende byggeri og genbrug af beton fra andre projekter, lyder det:

– Vi er endt med et meget fint og overbevisende projekt, der stråler i sig selv, men som også skaber nogle meget flotte sammenhænge og forbindelser med omgivelserne som f.eks. de eksisterende røde bygninger. Det er et projekt, der har et stort fokus på bæredygtighed, og det er meget vigtigt, at vi renoverer og genbruger, hvor det er muligt, siger rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang.

Relateret indhold