Byggeriets faggrupper tager digitale værktøjer til sig

Flere end 25.000 håndværkere er nu koblet op på timesagsplatformen, Ordrestyring, heriblandt tømrere og malere og både små og mellemstore virksomheder, som tidligere har hængt efter udviklingen.
Det er gået op for mange håndværksvirksomheder, at der er fordele at hente ved at sammenkoble økonomiprogrammer, lønprogrammer, bookingsystemer, GPS mm.
Det er gået op for mange håndværksvirksomheder, at der er fordele at hente ved at sammenkoble økonomiprogrammer, lønprogrammer, bookingsystemer, GPS mm.

En gammeldags og konservativ branche, der er sat af det teknologisk tog, og hvor digitaliseringen først sker, når det næsten er for sent.

Sådan er byggeriet ofte beskrevet, men måske opfattelsen efterhånden er en smule forældet.

Ifølge de seneste tal har platformen for timesagstyring, Ordrestyring, oplevet en tilgang på flere end 3000 brugere samt udvidelser af aftaler med eksisterende kunder.

Således er flere end 25.000 håndværkere nu koblet på platformen, og ifølge adm. direktør hos Ordrestyring, Tommy Hahn Sørensen, er det ikke længere kun tale om vvs’ere og elektrikere:

– Gennem de senere år har vi investeret i videreudvikling af platformen, som gør, at vi er i stand til at favne flere faggrupper herunder blandt andet tømrere, malere og entreprenører. Og det er blandt andet det, der i de her år slår igennem for alvor, siger han.

Flere fakturerbare timer med samme antal ansatte

Tommy Hahn Sørensen fortæller, at blandt andet corona-krisen har skubbet til virksomhedernes digitaliseringsparathed inden for alle faggrupper – også hos de små og mellemstore håndværksvirksomheder:

– Håndværkernes fokus har under corona ændret sig fra ‘bare’ at kunne planlægge opgaver til nu også at fokusere mere på reel indtjening per opgave blandt andet ved at få registeret alle timer, ekstra opgaver og alle materialer. Det handler simpelthen om at få flere fakturerbare timer til rådighed med det samme antal ansatte, forklarer han og forventer, at udviklingen fortsætter:

– Selv om at der højst sandsynligt kommer en nedgang i byggeaktiviteten de kommende år, så er det digitale mindset efterhånden så stærkt inden for byggeriet, fordi det er den eneste måde virksomhederne kan effektivisere deres forretning på og skabe overblik.

Relateret indhold