Boligbyggeret på 13.500 m2 i offentligt udbud i Esbjerg

Centralt placeret skal Bibliotekshaven etableres som en karrébebyggelse sammensat af bygningstypologier, der er kendt i byen, mens den multifunktionelle Biblioteksparken henvender sig til alle borgerne.
Grundarealet er på 11.831 m2 med en estimeret byggeret på 13.500 m2.
Grundarealet er på 11.831 m2 med en estimeret byggeret på 13.500 m2.

I 2020 afholdt Esbjerg Kommune i samarbejde med DSB Ejendomme en parallelkonkurrence, der bl.a. omfattede Museumspladsen i den centrale del af Esbjerg.

Vinderforslaget blev tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og lægger op til en opdeling af den nuværende parkeringsplads med en ny park på den ene halvdel og en åben karrébebyggelse på den anden halvdel samt med en delvist nedgravet parkeringskælder.

Nu udbydes grundarealet på 11.831 m2 med en estimeret byggeret på 13.500 m2.

Karrébebyggelsen skal være sammensat af bygningstypologier, der er kendt i byen.
Karrébebyggelsen skal være sammensat af bygningstypologier, der er kendt i byen.

Det nye projekt har fået navnet Bibliotekshaven og i forlængelse heraf Biblioteksparken, da parken ligger klos op ad Esbjerg Hovedbibliotek.

En strukturplan fra Tegnestuen Vandkunsten danner grundlag for udbuddet, fortæller borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Læs også: Første byggeri udenfor København: Ny boligkarré får slotsudsigt

– Visionen for Bibliotekshaven og Biblioteksparken er at skabe bedst mulige rammer for byen med den bymæssige tænkning og arkitektoniske greb. For at sikre variation skal karrébebyggelsen i sit udtryk være sammensat af bygningstypologier, der er kendt i byen.

– Formålet med parken er, at den skal være multifunktionel og henvende sig til alle byens borgere med plads til ophold, leg og aktivitet, fordybelse og udeservering. Der skal stadig være mulighed for petanque i samme omfang som i dag, og ellers bedre forhold, f.eks. med overdækket arealer og bedre siddepladser. De store gamle træer i parken bevares så vidt muligt, mens multibanen flyttes til anden lokation i byen, uddyber han.

Læs også: Bygger 148 nye boliger i by med 1.200 indbyggere

De 11.831 m2 med 13.500 m2 byggeretsmeter udbydes i licitation og skal formidles af EDC Erhverv Poul Erik Bech i samspil mellem det lokale erhvervscenter, den lokale boligbutik og projektafdelingen i ejendomsmæglervirksomhed.

Bibliotekshaven udbydes i offentligt udbud med budfrist den 26. august 2024.

Relateret indhold