3D-projektering hjælper nyt kvarter på Havnebryggen

PensionDanmark har indgået totalentreprenøraftale med NCC om at opføre 78 boliger i det nye kvarter Byggefelt B i Havnebryggen, der er en del af Islands Brygge.
Spæncom og NCC har ligeledes samarbejdet på Byggefelt E og A, hvor denne visualisering stammer fra. Visualisering: bpositive.3d.
Spæncom og NCC har ligeledes samarbejdet på Byggefelt E og A, hvor denne visualisering stammer fra. Visualisering: bpositive.3d.

Et 17.000 kvadratmeter stort byggeri vil ud over boliger også rumme erhvervslejemål og p-kælder. Det drejer sig om det såkaldte Byggefelt B på Islands Brygge i København.

Byggeriet består af 78 lejligheder fordelt på tre blokke, og der bliver opført 92 p-pladser i parkeringskælder under terræn. Desuden opføres syv erhvervs- og butikslokaler på hver mellem 100-150 kvadratmeter samt et supermarked på 1.000 kvadratmeter. Henning Larsen Architects har tegnet projektet.

Færre fejl

Spæncom har fået til opgave at levere huldæk, søjler, bjælker og vægge. Projektet er det tredje projekt i Havnebryggen med NCC, hvor Spæncom har arbejdet tæt sammen med NCC fra begyndelsen. For hvert projekt er forståelsen af hinandens processer blevet bedre, hvilket er med til at give et bedre og mere optimalt arbejdsflow. Samtidigt er der flere øjne på, som så kan fange de småfejl, der måtte opstå og få afklaret tingene hen ad vejen.

Spæncom starter med at modtage NCC’s konstruktions-model, som er grundlag for den videre forarbejdning. Modellen indeholder beton- og stålgeometri, hvor dørhuller, facadeåbninger og åbninger for teknikføringer er indarbejdet. Derudover modtager Spæncom også indstøbningsmodel fra NCC’s El afdeling.

Alle elementerne er tegnet i Tekla og sendes til NCC som en IFC-fil til kontrol. Fordelene ved at give IFC-filer som en del af kontrolprocessen er, at Spæncom kan færdiggøre en byggesektion og finde eventuelle fejl, før produktionstegningerne udarbejdes.

– Vi er glade for samarbejdet med Spæncom og oplever en løsningsorienteret samarbejdspartner, der kommer med input til, hvordan vi kan optimere projektet – enten ud fra, at det bliver nemmere for produktionen eller montagen, siger projektassistent hos NCC Reidun Ulff-Møller.

Hun fortæller, at NCC indarbejder inputtene og hele tiden bliver klogere på, hvordan elementprojekteringen skal optimeres.

– Modellering i 3D giver også et bedre perspektiv af sammenbyggeligheden, hvilket reducerer nogle af de fejl, der kan opstå, når elementerne kommer ud på byggepladsen, forklarer Reidun Ulff-Møller.

Felt B forventes indflytningsklar i maj 2019.

Relateret indhold