Ny cykel- og gangbro ved Langebro

Broen kommer til at forbinde Bryghusgrunden ved Vester Voldgade og Langebro-gade på Amagersiden. Prækvalifikation til indbudt, international projektkonkurrence igangsættes nu.

Det ny cykel-og gangbroprojektet gennemføres i et samarbejde mellem Realdania og Københavns Kommune, som har haft den i kommuneplanen de seneste 13 år. Broen gives af Realdania som en gave for at udvikle de rekreative kvaliteter og tilgængeligheden i den centrale del af Københavns Havn.

Fremskynder udvikling

Broen bliver en del af Det Grønne Cykelrutenet og Havneruten. Udviklingen bliver fremskyndet i området, fordi broen både skaber bedre vilkår for fodgængere og cyklister samt bringer byen og havnen tættere på hinanden. Broen ligger hvor den oprindelige Langebro lå fra slutningen af 1600-tallet og indtil begyndelsen af 1900-tallet. Det giver samtidig mulighed for en rekreativ, grøn og historisk forbindelse, der strækker sig fra Ørstedsparken via Vester Voldgade til Christianshavns Voldanlæg og videre ud til Holmen.

– Vi skal sikre, at København er en god by at bevæge sig rundt i. Derfor er vi godt i gang med at binde byen sammen med mere metro og flere broer over havnen, så København kommer til at fungere bedre i hverdagen. Derfor er jeg meget glad for gaven fra Realdania, siger overborgmester Frank Jensen.

Vil skabe liv og færden

Ved broens vestlige ende, ud for Vester Voldgade, ligger Realdanias store projekt på Bryghusgrunden. Det står færdigt i 2017.

Ud over husets kulturelle tilbud, omlægges området til rekreativ havnefront i tæt sammenhæng med “Bølgen” samt Søren Kierkegaards Plads ved Den Sorte Diamant. Her kommer nye byrum, anløbsmulighed og bedre adgang til vandet. Den nye bro vil være med til at skabe liv og færden i området og bidrage aktivt til bylivet.

– Realdania vil gerne bidrage til at udvikle tilgængeligheden og de rekreative kvaliteter langs med og på tværs af havnen. Ved at etablere en cykel- og gangbro får vi samtidig de bløde trafikanter ned i øjenhøjde med byen og vandet. Projektet ligger naturligt i forlængelse af Realdanias formål om at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Relateret indhold