Grønt lys til kæmpeprojekt i Aarhus

Aarhus Byråd har vedtaget lokalplan, der tillader byggeriet af det 95 meter høje La Tour Tower. Højhusets øverste lejligheder kommer til at ligge 180 meter over havets overflade.
Nu har byrådet i Aarhus givet grønt lys til opførelsen af Danmarks højeste boliger. Visualisering: 3XN.
Nu har byrådet i Aarhus givet grønt lys til opførelsen af Danmarks højeste boliger. Visualisering: 3XN.

La Tour Tower

  • Bygherre: Jens Richard Pedersen
  • Arkitekter: 3XN
  • Størrelse: Ca. 22.600 kvm
  • Højde: Ca. 95 meter
  • Antal lejligheder: Ca. 300 stk. i forskellige størrelser
  • Antal etager: 31

Aarhus Byråd har enstemmigt sagt ja til en ny lokalplan, der tillader byggeriet af La Tour Tower, der er designet af 3XN. Dermed er der nu givet grønt lys til opførelsen af højhuset på 95 meter, der skal opføres lige ved siden af vandtårnet ved Randersvej i den nordlige del af byen, hvor terrænet ligger omkring 90 meter over havets overflade. Dermed kommer de øverste boliger i det 31 etager høje hus til at ligge omkring 180 meter over havets overflade og med udsigt ud over hele byen, Aarhus Bugt og Djursland.

Visionen for La Tour Tower er at etablere boliger, der ifølge 3XN primært er tiltænkt boligtrængende studerende.

Bygningens nedtrappede form er et udtryk for respekt for det historiske og identitetsskabende vandtårn, der på denne måde ikke forsvinder bag det nye tårn.

Kim Herforth Nielsen Kreativ direktør, 3XN

– La Tour Tower kommer til at indeholde cirka 300 boliger, og de er primært henvendt til byens unge studerende, der har hårdt brug for et sted at bo, siger Kim Herforth Nielsen, grundlægger og kreativ direktør i 3XN.

Respekt for området

Ifølge Dansk Byggeri mangler der i Aarhus 4.500 boliger til unge studerende, og arkitekternes ide med La Tour Towers udformning har haft tre formål:

– Bygningens særlige karaktertræk – en nedtrappende figur – er med til at formidle overgangen fra de store flade volumener i lokalområdet til den urbane højhustypologi, siger Kim Herforth Nielsen og fortsætter:

– Bygningens nedtrappede form er samtidig et udtryk for respekt for det historiske og identitetsskabende vandtårn, der på denne måde ikke forsvinder bag det nye tårn, men i stedet bevarer sin karakter af fikspunkt og forbliver en værdig medspiller i lokalområdets skyline. Endelig ville vi sikre, at trafikstøjen fra Randersvej ikke finder vej til boligerne. Bygningens snegleform er en støjdæmper i sig selv, og den del, der vender ud mod Randersvej, har en glasfacade, som tager støjen væk fra boligerne, siger Kim Herforth Nielsen.

La Tour Tower skyder om tidligst to år op på Randersvej i Aarhus, hvor Hotel La Tour i dag er placeret.

Højhusets penthouselejligheder vil være hævet 185 meter over havoverfladen. Visualisering: 3XN.
Højhusets penthouselejligheder vil være hævet 185 meter over havoverfladen. Visualisering: 3XN.
Visualisering: 3XN.
Visualisering: 3XN.
Visualisering: 3XN.
Visualisering: 3XN.

Relateret indhold