Køber fabrik – kan nu levere til alle betonbyggerier

For at imødekomme kundernes ønske om rådgivning og produktion indenfor alle betonelementer ét sted har DS Elcobyg købt en betonelementfabrik i Sønderjylland.
Fra venstre: Edriss Esmati, tegnestuechef i Genner-afdelingen, Anders Brinch Sørensen, CEO for DS Elcobyg, og Dennis Rieks Thiemer, fabrikschef for Genner-afdelingen. Foto: Annemarie Vestergård Baumann.
Fra venstre: Edriss Esmati, tegnestuechef i Genner-afdelingen, Anders Brinch Sørensen, CEO for DS Elcobyg, og Dennis Rieks Thiemer, fabrikschef for Genner-afdelingen. Foto: Annemarie Vestergård Baumann.

DS Elcobyg i Hobro har købt en betonelementfabrik i Genner i Sønderjylland med ekspertise i produktion og levering af specialiserede betonelementer, herunder TTS-tagplader, Parkeringsdæk, TT-elementer, forspændte bjælker og søjler.

Læs også: Nordjysk gulvleverandør går i svensk offensiv

Udvidelsen betyder, at DS Elcobyg nu kan levere som totalleverandør på stort set alle typer betonbyggeprojekter:

– De elementtyper, som fremstilles i Genner, supplerer vores eksisterende sortiment sublimt, så vi fremover er i stand til at levere ‘hele pakken’ af elementer, der er brug for i fremtidige betonbyggerier. Det giver os en fleksibilitet og styrke, som vores kunder og samarbejdspartnere får stor glæde af og efterspørger, fortæller CEO Anders Brinch Sørensen.

Markedsfordele

DS Elcobyg er en del af DS Gruppen, som også består af DS Stålkonstruktion, DS Stålprofil og DS Flexhal. Samlet består gruppen af mere end 900 medarbejdere:

– DS Elcobyg og Ambercon, der tidligere ejede virksomheden i Genner, har samarbejdet i mange år – og det samarbejde er fortsat – også efter opkøbet, fortæller Anders Brinch Sørensen.

Læs også: Asfaltkoncern med rekordregnskab: “Vores strategipunkter har båret frugt”

– Men købet af fabrikken i Sønderjylland passer perfekt ind i DS Gruppens og DS Elcobygs strategi, der bygger på, at DS Gruppen også vil være totalleverandør af beton – og dermed give koncernen bedre fordele på markedet.

Goldbecks strategi

Købet skal også ses i sammenhæng med, at DS Gruppen i 2022 blev solgt til den tyske industrikoncern Goldbeck:

– Det (købet, red.) understøtter Goldbecks strategi om at udbygge DS Gruppen til at stå endnu stærkere i Danmark og Skandinavien, siger Anders Brinch Sørensen.

Relateret indhold