Aarhus satser stort på LED-belysning

Aarhus Kommune og Energimidt indgår Danmarkshistoriens største gadelysaftale med udskiftning af 30.000 lyskilder over de kommende tre år.
EnergiMidt skal udskifte gadelys i Aarhus til en værdi af 113,5 millioner kroner over de næste tre år. Foto: Colourbox.
EnergiMidt skal udskifte gadelys i Aarhus til en værdi af 113,5 millioner kroner over de næste tre år. Foto: Colourbox.

Som andre danske byer herunder Roskilde og København satser Aarhus nu også på LED-gadebelysning. Den moderne belysningsteknologi medfører energibesparelser og lavere driftsomkostninger, fremgår det af EnergiMidts hjemmeside.

EnergiMidt har vundet udbuddet og dermed indgået en aftale med Aarhus Kommune til en værdi af 113,5 millioner kroner over de næste tre år, hvilket gør aftalen til den største i Danmark nogensinde.

Vi er overbevist om, at samarbejdet kommer de aarhusianske borgere til gavn, når de får nyt og bedre lys på deres veje og stier, som tilmed bliver betalt af energibesparelsen.

Peter Ryberg Neess Aarhus Kommune

Det er til stor glæde for Jørgen Due Thomsen Nørgaard, forretningschef i Energidivisionen hos Energimidt, der til hjemmesiden påpeger vigtigheden af aftalen for selskabet.

– Vi ser det som endnu en bekræftelse på vores store kompetencer på området og en tydelig anerkendelse af vores mange års erfaring med anlæg, renovering og drift af gadelys i kommuner mange steder i landet. Vi vil også fremadrettet fremstå som en af Danmarks væsentligste aktører på gadelys-området, og det er vi temmelig stolte af, siger han.

Finansieret af besparelser

I Aarhus Kommune er man spændt på samarbejdet og mener, man har valgt det økonomiske mest fordelagtige tilbud for kommunen. Peter Ryberg Neess, Teamleder i Vejbelysning og ITS i Aarhus Kommune, fortæller til EnergiMidts hjemmeside:

– Vi er overbevist om, at samarbejdet kommer de aarhusianske borgere til gavn, når de får nyt og bedre lys på deres veje og stier, som tilmed bliver betalt af energibesparelsen. Derudover sparer vi 2.500 ton CO2 om året, plus at det nye lys har en positiv effekt på både trafiksikkerhed og tryghed, fastslår han.

Relateret indhold