Carlsberg Byen: Hver femte bolig bliver almen

Fra 2018 vil cirka 600 almene boliger være til rådighed i Carlsberg Byen.
Carlsbergbyen får cirka 600 almene boliger. Visualisering: Carlsberg Byen.
Carlsbergbyen får cirka 600 almene boliger. Visualisering: Carlsberg Byen.

Om Carlsberg Byen

  • Carlsberg Byen udvikles på den gamle bryggerigrund i hjertet af København. Over de næste 8-10 år vil vi bygge i alt 564.000 etagemeter på den historiske bryggerigrund.
  • Carlsberg Byen P/S er et selvstændigt selskab, der ejes af: Carlsberg (25%), Realdania (25%), PFA (20%), Topdanmark (15%) og PenSam (15%).
  • Carlsberg Byen P/S har til formål at eje og udvikle det 25 hektar store område til en ny, grøn bydel i den danske hovedstad.
  • De i alt 564.000 etagemeter vil være fordelt med 45% boliger, 45% butikker og erhverv, og 10% kultur, idræt og institutioner. Bydelen kommer til at indeholde ca. 3.000 boliger i forskellige størrelser og prisklasser.

Omkring hver femte bolig – eller cirka 21 procent – i den kommende Carlsberg Byen vil blive almene boliger. Det står fast, efter en aftale mellem Københavns Kommune og Carlsberg Byen P/S om etablering af 400 ungdomsboliger og 200 familieboliger på området.

På den måde sikres, at den også bliver beboet af nogle af dem, der ellers ikke ville have råd til en bolig i det eksklusive byområde, hvor kvadratmeterpriserne ligger i den højeste ende. Boligerne er klar om cirka tre år.

Med den nye planlov i hånden kan vi skabe det København, vi ønsker, nemlig et København for alle.

Morten Kabell Teknik- og miljøborgmester

– København drøner derudaf og der er rift om boligerne. Vi skal holde fast i, at der skal være plads til alle slags mennesker i København. Her er almene boliger en fantastisk måde at sikre, at vi bliver ved med at have en blandet by, hvor mennesker med forskellige indtægter og livsvilkår bor dør om dør og lærer hinanden at kende. Nu har vi sikret, at der bliver almene boliger i det, som tegner til at blive et utrolig flot og attraktivt område i København, og det er jeg meget tilfreds med, siger overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

3.200 kr. om måneden

Overborgmesteren har sammen med et flertal på rådhuset i de senere år arbejdet for at få flere almene boliger i København. Oprindeligt havde Carlsberg forpligtet sig på 10 procent almene boliger, men det er nu lykkedes at få tallet op på 21 procent.

– Med den nye planlov i hånden kan vi skabe det København, vi ønsker, nemlig et København for alle. Det nye værktøj betyder, at vi undgår at dele rig og fattig op i små kolonier, og dermed har vi mulighed for at samle København bedre, når vi får flettet almene boliger ind i de nye byudviklingsområder. Områder som ellers nemt kunne udvikle sig til rigmandsghettoer, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhl.).

De 400 ungdomsboliger i Carlsbergbyen ventes at blive på omkring 35 kvadratmeter og koste i omegnen af 3.200 kroner om måneden. Det skriver Business.dk.

Cirka 21 procent af boligerne i området vil være forbeholdt borgere, som ellers ikke ville have råd til en bolig i det nye byområde. Visualisering: Carlsberg Byen.
Cirka 21 procent af boligerne i området vil være forbeholdt borgere, som ellers ikke ville have råd til en bolig i det nye byområde. Visualisering: Carlsberg Byen.

Relateret indhold