Vinderteam fundet til østjysk skoleprojekt

MT Højgaard og DEAS skal opføre og drive den nye Skovbakkeskole for Odder Kommune i et offentlig-privat samarbejde.
Skovbakkeskolen opføres i OPS-regi af MT Højgaard og DEAS med CEBRA som arkitekt.
Skovbakkeskolen opføres i OPS-regi af MT Højgaard og DEAS med CEBRA som arkitekt.

Om projektet:

  • Opføres i OPS-regi af MT Højgaard (opførelse) og DEAS (drift og vedligehold)
  • Projektsum: ca. 250 mio. kr.
  • Arkitekt: CEBRA
  • Rådgivende ingeniør: MT Højgaard
  • Bestiller: Odder Kommune
  • Areal: 9.300 m2 fordelt på to etager
  • Ibrugtagning: 2017

Der skal bygges ny skole i østjyske Odder – og nu er det kommet på plads, hvem der skal stå for projektet. Valget er faldet på MT Højgaard og DEAS, oplyses det i en pressemeddelelse.

Den nye skole skal huse 650 elever og kommer også til at rumme vuggestue og børnehave med plads til 100 børn. Den skal opføres ved siden af den eksisterende skole, der fortsat skal fungere under hele byggeprocessen.

Der er fokus på bæredygtighed, indeklima og langtidsholdbare løsninger, og vi tilbyder en skole, der lever op til energiklasse LE2020.

Joan Clausen Projektdirektør for OPP/OPS i MT Højgaard

Teamet har vundet opgaven med en løsning, hvor den nye skole giver de bedste rammer for læring, bevægelse og fællesskab. Skolen bygges i to etaper, der står færdige i henholdsvis juli og december 2017.

– Vi vil bygge en helt ny skole, der sikrer optimale og fleksible rammer mange år ud i fremtiden, siger Joan Clausen, der er projektdirektør for OPP/OPS i MT Højgaard, og fortsætter:

– Der er fokus på bæredygtighed, indeklima og langtidsholdbare løsninger, og vi tilbyder en skole, der lever op til energiklasse LE2020.

Fokus på bæredygtighed, energioptimering og langsigtede løsninger i opførelsen betyder, at Odder Kommunes fremtidige udgifter til forsyning er minimeret.

Opføres som OPS

Det oplyses, at skolen er udbudt som OPS af Odder Kommune.

– OPS og OPP-modellen er en oplagt mulighed i blandt andet skoleprojekter. Kommunen kan med fordel overlade det til teams som vores at levere et projekt, der sikrer børn og voksne de bedste rammer og en efterfølgende solid drift og effektivt vedligehold af skolen. Vi har nu i ca. ti år drevet og vedligeholdt skoler i Danmark, så vi har høstet en stor erfaring, som vi tager med, siger Lars Olaf Larsen, afdelingsdirektør i ejendomsforvaltningsselskabet DEAS, der sammen med MT Højgaard skal stå for skolens drift og vedligehold i en periode på 25 år.

Driftsopgaverne indebærer blandt andet vedligehold af bygninger og installationer, hvilket vil sikre, at bygningerne forbliver tidssvarende, så den nye skole bevarer sin høje kvalitet, mens driftsomkostninger er kendte og stabile i hele perioden.

Skovbakkeskolen bliver vinderteamets fjerde fælles skoleprojekt i OPP- og OPS-regi. Teamet står i forvejen bag Nordstjerneskolen i Frederikshavn, Vildbjerg Skole og Ørstedskolen i Rudkøbing.

Skovbakkeskolen bliver vinderteamets fjerde fælles skoleprojekt i OPP- og OPS-regi.
Skovbakkeskolen bliver vinderteamets fjerde fælles skoleprojekt i OPP- og OPS-regi.

Relateret indhold