MTH udvikler, finansierer og opfører nyt boligprojekt

Entreprenøren står med de fleste kasketter i forbindelse med opførelsen af 145 lejligheder med god beliggenhed inderst i Sydhavnen.
Husene opføres med varierende etagehøjder samt forskudte facader. Visualisering: Holscher Nordberg.
Husene opføres med varierende etagehøjder samt forskudte facader. Visualisering: Holscher Nordberg.

Danmarks næststørste entreprenørkoncern, MT Højgaard, har stort set samtlige kasketter på i forbindelse med byggeriet af 145 moderne lejligheder på adressen Frederikskaj 2 ved Sydhavnen i København.

– Det er vores helt eget projekt, som vi både opfører, udvikler og projekterer, fortæller MT Højgaards projektudviklingsdirektør Torben Dahl til Dagens Byggeri.

Det er vores helt eget projekt, som vi både opfører, udvikler og projekterer.

Projektudviklingsdirektør Torben Dahl{break}MT Højgaard

Han tilføjer, at man startede byggemodningen i sidste måned, og at alt foregår helt efter tidsplanen, så der kan være indflytning i de nye boliger i efteråret 2016.

Byhus ved vandet

Det er arkitektfirmaet Holscher Nordberg, der står bag arkitekturen i Frederikskaj 2, en ganske unik bebyggelse, der ligger som kronen på værket mellem havnen og det strandlignende landskab, som indrammer bygningerne.

Fokus er på variation, oplevelser og en stor åbenhed, der skal lede indtrykkene fra vandet rundt i bebyggelsen. Frederikskaj 2 kommer til at bestå af en række selvstændige bygninger, der hver især får karakter af et klassisk byhus. Denne form bryder med det traditionelle, stramme karrebyggeri, som man ellers ser meget af i tidens nybyggeri.

Husene bliver opført med varierende etagehøjder samt forskudte facader, hvilket skal medvirke til at optimere udsigten til vandet fra hver eneste bolig. Den afvekslende form skal desuden bidrage med et levende udtryk, der giver oplevelser for øjet.

Facader med personlighed

De visuelle oplevelser skal desuden videreføres i facadernes forskellige farver og strukturer, der skal varierer igennem bebyggelsen og give husene et næsten personligt præg. Det primære materiale bliver teglsten i vekslende nuancer, der er inspireret af sten, sand og andre elementer, man møder ved vandet. Store glaspartier og kobber-eloxiderede altaner skal fungere som smukke kontraster i de murede flader.

I Frederikskaj 2 bliver der lagt vægt på høj kvalitet og stor materialeægthed. Byggeriet bliver desuden energioptimeret med bl.a. 3-lags energiruder og solceller på taget, der gør energiforbruget mere miljøvenligt.

I den kommende weekend bliver der med et åbent hus premiere på boligerne over for de mulige købere.

Projektet på Frederikskaj er et af i alt tre byggeprojekter, som MT Højgaard har valgt at opføre for egne penge, hvor man skal balancere mellem at være udvikler og bygherre. De to andre projekter findes i Roskilde og Taastrup.

Frederikskaj 2 består af en række selvstændige bygninger lige ved vandet, der hver især får karakter af et klassisk byhus. Visualisering: Holscher Nordberg.
Frederikskaj 2 består af en række selvstændige bygninger lige ved vandet, der hver især får karakter af et klassisk byhus. Visualisering: Holscher Nordberg.

Relateret indhold