Fra industri til blandet by

Katrinebjerg i Aarhus Nord skal være en levende bydel med tusindevis af studerende og beboere og trængsel på fortorvene.
Det fremtidige campusområde Katrinebjerg. Visualisering fra lokalplanforslaget.
Det fremtidige campusområde Katrinebjerg. Visualisering fra lokalplanforslaget.

I dag ligger store dele af Katrinebjerg ved Storcenter Nord i det nordlige Aarhus øde og stille hen, når virksomhederne har sendt deres ansatte hjem.

Det skal ændres. Området skal ifølge et forslag til en helhedsplan omdannes til et stort moderne bykvarter med et centralt strøg og flere forskellige torve og pladser.

Projektet giver Aarhus Universitet og Journalisthøjskolen et flot og moderne campusområde og Katrinebjerg et helt nyt udseende.

Rådmand Kristian Würtz Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

– Katrinebjerg skal være et moderne universitets- og byområde, hvor man har lyst til at bo og bevæge sig, og der skal være fyldt med liv morgen, middag og aften, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Plads til to højhuse

Forslaget til lokalplanen indeholder muligheder for to højhuse på maksimalt 18 etager og syv karréer, der varierer i højden fra tre til seks etager.

Samlet set giver lokalplanen mulighed for at bygge lige over 145.000 kvadratmeter etageareal, primært til undervisnings- og forskningsformål, men som også kan anvendes til liberale erhverv, kontorer, boliger og institutioner samt mindre butikker.

– Projektet giver Aarhus Universitet og Journalisthøjskolen et flot og moderne campusområde og Katrinebjerg et helt nyt udseende. Bydelen bliver langt mere åben og imødekommende og vil få en meget større sammenhæng med de omkringliggende områder, siger Kristian Würtz.

Magistraten behandler forslaget til lokalplan 1052 senere i denne måned.

Visualisering fra lokalplanforslaget.
Visualisering fra lokalplanforslaget.

Relateret indhold