Tool Truck forebygger nedslidning

Byggeriets Arbejdsmiljøbus besøger i de kommende uger 30 erhvervsskoler over hele landet for at lære kommende svende at forebygge nedslidning.
Byggeriets Arbejdsmiljøbus besøger over de næste uger 30 erhvervsskoler over hele landet med Tool Truck'en. Pressefoto.
Byggeriets Arbejdsmiljøbus besøger over de næste uger 30 erhvervsskoler over hele landet med Tool Truck'en. Pressefoto.

En bus fyldt med værktøj, en fysioterapeut og en flok arbejdsmiljøkonsulenter fra byggebranchen. Denne kombination får 30 erhvervsskoler besøg af i de kommende uger, hvor målet er at lære byggebranchens kommende svende, hvordan de undgår at blive slidt ned.

– Der er stor fokus på nedslidning i bygge- og anlægsbranchen. Men hvis vi skal blive endnu bedre til at forebygge nedslidning, skal de gode vaner altså bankes ind fra start af, siger Mette Møller Nielsen i en pressemeddelelse. Ud over at være arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri er hun også formand for Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Bambus.

Lyt til kroppen

Inde i den to etager høje lastbil vil de unge blandt andet få undervisning i de hjælpemidler, der kan aflaste dem, for eksempel når der skal monteres vinduer. Men ud over det helt praktiske er der også nogle psykiske forhindringer, som Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Tool Truck, gerne skulle få has på.

– Særligt de unge har en tendens til at overvurdere, hvor meget de kan klare, fordi de er vant til hurtigt at komme sig, hvis de for eksempel bliver ømme. Vi skal lære dem, at al smerte skal tages alvorligt, og at det handler om virkelig at lytte til sin egen krop, siger Mette Møller Nielsen.

Det er Bambus og PensionDanmark, som står bag initiativet, der skal lære de unge, hvordan de undgår nedslidning. Bussen stopper ved 30 erhvervsskoler hen over de næste syv uger.

Første stop for Tool Truck'en var hos Next Nørrebro i København. Pressefoto.
Første stop for Tool Truck’en var hos Next Nørrebro i København. Pressefoto.

Relateret indhold