Mere end bare en messe

Carl Ras' håndværkermesse i Brøndby Hallen fortsætter med at vokse i både størrelse og indhold.
Carl Ras' Håndværkermesse i Brøndby Hallen i sidste uge var atter et stort tilløbsstykke for håndværksbranchen. Foto: Carl Ras.
Carl Ras' Håndværkermesse i Brøndby Hallen i sidste uge var atter et stort tilløbsstykke for håndværksbranchen. Foto: Carl Ras.

I sidste uge fyldte Carl Ras Brøndby Hallen med håndværkere, værktøj, udstyr, gadgets og branchens specialister. De besøgende fik noget med hjem på mange fronter, for messen har udviklet sig til at handle om meget mere end værktøj.

– Jeg er kommet på messen i mere end ti år, og det bliver bedre år for år. For eksempel er det rigtig fint, at der er tre bilmærker med, så man kan se flere af gangen samme sted og sammenligne dem. Det samme med værktøjet, det giver noget, at der er så mange forskellige samlet, fortæller tømrermester Torsten Olsen.

En meget populær stand på messen var Carl Ras’ egen outletstand, hvor der sælges udgåede varer, og som nærmest var tom, da det blev fredag eftermiddag.

– Jeg var som altid i outletten, hvor jeg bl.a. fandt nogle slibebånd, som passede til lige den maskine, jeg har. Man kan også være lidt mere ukritisk til de priser, så jeg købte også sko osv., siger glarmester Klaus Juhl fra Husum Glarmester.

Vigtig rådgivning fra specialister

Der var mere end 70 af byggebranchens leverandører til stede på messen med alt fra opladerkabler og dørlukkere til formatrundsave.

– Jeg fik mange faglige input. Om så du skal have special dørgreb eller gummilister, så kan du gå hen og snakke med en specialist. Også med lasere, hvor jeg egentlig troede, at jeg skulle have en bestemt model, men efter rådgivning fandt jeg ud af, at det var en anden, jeg skulle bruge, så jeg fik den helt rigtige med hjem, beretter Torsten Olsen.

Det store vareopbud og de fordelagtige priser bød på mange fristelser for de besøgende, men de ofte udskældte impulskøb kan faktisk være fornuftige på den lange bane ifølge Klaus Juhl.

– Jeg faldt blandt andet for et godt tilbud på en Fein-cutter. Jeg har én i forvejen, men man ved jo ikke, hvor længe den holder, og nu kan jeg bare hente en ny på hylden og er fri for panikkøb.

Carl Ras’ leverandører, produktspecialisterne, var en stor del af messen, og de fik også en på opleveren. Lasse Arvesen fra Bjerregaard Sikkerhed var på messen alle fire dage.

– Bjerregaard Sikkerhed havde den bedste messe nogensinde med købelystne kunder. Rigtig mange udnytter, at vi er der, og kommer for at tale med os og få rådgivning. Det, der gør messen i Brøndby speciel, er ikke alene de gode priser, det er hele setuppet. Det er næsten som juleaften for håndværkere.

Tilfredse med messen

Hos Carl Ras er man glade for, at kunderne har fået gode oplevelser med hjem, og kan se, at messen får flere besøgende hvert år.

– Vi havde 10 procent flere besøgende end sidste år. Det er vi meget tilfredse med, for vi løfter det fra et i forvejen højt niveau. Vi er superglade for, at kunderne er tilfredse og ønsker at komme igen år efter år – at det, vi laver, er interessant, siger marketingchef hos Carl Ras, Steen Demskov.

Det er ikke kun besøgstallet, der er vokset. Indkøbslysten fejlede ikke noget hos de fremmødte, ordreantallet steg også markant, hvilket indikerer et positivt marked for byggeri og håndværk for tiden.

Både udstillere og besøgende havde stort udbytte at messen igen i år. Foto: Carl Ras.
Både udstillere og besøgende havde stort udbytte at messen igen i år. Foto: Carl Ras.

Relateret indhold