P-hus med træningsterrasse

I Nordhavn er P-huset Lüders nu klar til officiel åbning - bygningen får flere forskellige funktioner.
P-huset til venstre i Århusgadekvarteret. Foto: By & havn.
P-huset til venstre i Århusgadekvarteret. Foto: By & havn.

P-hus Lüders blev taget i brug allerede i juni, men nu indvies parkeringsdelen officielt. I weekenden den 27. og 28. august, hvor Kulturhavn fylder havnen med arrangementer, åbner også Konditaget Lüders på toppen af P-huset med masser af aktiviteter, der sætter fokus på tagets faciliteter og muligheder.

– Det er en oplevelse, man skal unde sig selv, at besøge det nye P-hus i Århusgadekvarteret og ikke mindst faciliteterne på taget. Århusgadekvarteret er et tæt bykvarter med vand på tre sider, så vi fandt det nærliggende at bruge P-hus taget til at skabe et nyt byrum, hvor Nordhavns nye beboere og besøgende kan komme op, bruge træningsfaciliteterne, lege med ungerne eller bare sidde og nyde udsigten over Nordhavn, havneløbet og Øresund, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

By & Havn er bygherre på huset, der er tegnet af JAJA Arkitekter og opført med 5E Byg som entreprenør. Konditaget Lüders er udviklet af By & Havn i samarbejde med DGI Storkøbenhavn, crossgym- og løbeeksperter samt Lokale og Anlægsfonden.

By & Havn har finansieret faciliteterne med støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

Byrum til ophold og træning

Konditaget Lüders er et 2.400 kvadratmeter offentligt tilgængeligt byrum i 24 meters højde. Træningsfaciliteterne begynder faktisk i jordhøjde, idet de udvendige trapper på to af P-husets facader kan bruges til blandt andet løberute og intervaltræning på vej mod husets tag.

På taget er er der installeret stativer og bænke, der gør det muligt at lave varieret træning og giver plads til ophold og hvorfra man kan nyde den fantastiske udsigt over vandet. Hvis man er den aktive type, kan man træne Crossgym, TRX, box jumps, løbetræning (på trapperne og på 60 meter sprintbanen) og panna fodbold, ligesom man kan gynge, hoppe på minitrampolinerne og forcere klatrespiralen.

Energirigtigt P-hus

Selve P-hus Lüders er opført i beton med klimaskærm i corten metal. På syd- og vestfacaderne er monteret 40 plantekasser med 640 planter, og langs nord- og østfacaderne er der plantet klatreplanter, der over tid vil begrønne P-huset.

Langs den ikoniske trappe løber en frise, som illustrerer forskellige scenarier fra Nordhavns lange historie som industrihavn. Frisen er tegnet af RAMA Studio, som også står bag husets skiltedesign.

Indendørs fordeler de 485 parkeringspladser sig på syv parkeringsdæk, og overalt er huset oplyst med energibesparende LED lys. Op- og nedkørsel sker i et samlet rampeanlæg for at reducere kørslen og dermed reducere CO2 udledningen.

Foruden P-hus Lüders og Konditaget Lüders åbner en næsten 1.000 kvadratmeter stor dagligvarebutik primo 2017. Nærgenbrugsstationen forventes ligeledes at åbne primo 2017. Indretning af både dagligvarebutik og nærgenbrugsstation påbegyndes i løbet af efteråret 2016.

Bygningen har udvendige trapper på to facader. Foto: By & Havn.
Bygningen har udvendige trapper på to facader. Foto: By & Havn.

Relateret indhold