Pudsede facader har fremgang

Både nybyggeriet og renoveringsmarkedet buldrer derudaf. Det smitter af på salget af pudsede facader hos producenten Alfix.
En af boomets tendenser på villavejene er ønsket om pudsede facader. Foto: Alfix.
En af boomets tendenser på villavejene er ønsket om pudsede facader. Foto: Alfix.

Godt hjulpet på vej af fremrykkede offentlige investeringer, frigivelsen af indefrosne feriepenge, forhøjelsen af håndværkerfradraget og ikke mindst de historisk lave renter har byggeriet holdt fanen højt det seneste år. Både nybyggeriet og renoveringsmarkedet vokser, og hos Dansk Industri var man allerede i starten af året ude med en analyse, der forudsiger en samlet vækst i bygge- og anlægsinvesteringerne på 4,5 procent i år.

Kigger man isoleret på boliginvesteringerne, der udgør knap halvdelen af de samlede investeringer, så ligger forventningen oppe på 4,9 procent vækst. Det er en udvikling, der også tydeligt kan mærkes i hverdagen ude hos branchens aktører.

– Byggeaktiviteten er som bekendt stor, og facaderne bliver opgraderet i hele landet i mange forskelligartede og spændende projekter, siger direktør for den danske producent Alfix, Anders Bertelsen Toft.

Kilde: <a target=Analyse fra DI.” data-image-id=”137535″ data-article-id=”116703″ data-timestamp=”2021-08-25 08:47:04″>
Kilde: Analyse fra DI.

Virksomheden fremstiller blandt andet pudssystemer på fabrikken i Kolding, og de mærker fremgang.

– Mange boligejere og bygherrer vælger eksempelvis at få efterisoleret og pudset facaden udvendigt for at føre huset op til moderne standarder både af energi- og miljømæssige årsager, men også i forhold til forbedret indeklima, komfort og æstetik, fortæller Anders Bertelsen Toft.

Relateret indhold