Gør boligen vinterklar i sommerferien

Det kan blive en dyr affære at ligge i hængekøjen fremfor at foregribe efterårets og vinterens vejr.
Det kan være en god idé at trække i arbejdstøjet, selvom det er sommerferie. Pressefoto.
Det kan være en god idé at trække i arbejdstøjet, selvom det er sommerferie. Pressefoto.

Det kan svare sig at smøge ærmerne op og gå boligens tilstand efter, især i sommerferien. Det danske klima kan nemlig være nådesløst ved boligen, og ved at udvise lidt rettidig omhu, mens solen skinner og temperaturerne er høje, kan man undgå en masse bekymringer og udgifter senere.

Sådan lyder opfordringen fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

– Det er typisk om efteråret eller vinteren, at man opdager, at man har forsømt sin bolig. Træet eller pudsen skaller af, og vitale bygningsdele er således udsat for regn og frost, som er en dårlig cocktail for en bygning, når det er koldt og vådt. Derfor bør man som boligejer bruge lidt tid i de varme måneder på at vedligeholde sin bolig, så man undgår skader og store håndværkerregninger senere, , siger Nyboligs administrerende direktør, Peter J. Mattsen.

Mange opdager ifølge direktøren, at deres bolig har været forsømt i forbindelse med salg efter mange års ejerskab.

– Når tilstandsrapporten læses, er det, at man opdager, at man har ladet stå til, og det er ærgerligt, fordi det kan blive dyrt at udbedre og kan resultere i en lavere salgspris på boligen. Derfor råder vi altid vores kunder til at være opmærksomme. Efterse facader, vinduer og udhæng, mens vejret er godt. Træ og murværk skal være tørt, når man vedligeholder det. Ofte kræver det kun lidt knofedt og maling i nogle få timer, og det bør man gøre, mens man har tid og vejret er til det, siger Peter J. Mattsen.

5 råd til sommerferien

Skrab løs maling af træværket – slib og mal

Bank løs puds af facaden, puds op og mal/kalk

Rens tagrenderne, og tjek taget for løse dele

Tjek vinduerne , især vandlisterne, som er mest udsat

Tjek fugerne om vinduer og døre. De skal være tætte, så man undgår varmespild

Relateret indhold