Boligudbuddet er på vej op

Hos Nybolig har man nu flere varer på hylderne, hvilket er sundt for prisudviklingen på boligmarkedet, forklarer direktør.
Peter J. Mattsen, administrerende direktør i Nybolig. Pressefoto.
Peter J. Mattsen, administrerende direktør i Nybolig. Pressefoto.

De seneste femten måneder har boligmarkedet sat den ene rekord efter den anden, hvor det laveste udbud nogensinde blev nået under corona-nedlukningen.

Men spørger man Nyboligs 220 forretninger, om det er flere rekorder i sigte for resten af året, er svaret nej. Boligudbuddet er nemlig i stigning og bevæger sig lang væk fra bundrekorden og har nu nået 40.000 boliger til salg. Det viser de seneste tal fra Boligsiden.

– I takt med at samfundet er genåbnet, ser vi samtidig, at festen på boligmarkedet er ved at løje af, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig. Han påpeger, at markedet nu har nået et mæthedspunkt oven på et vanvittigt år, hvor der blev solgt over 100.000 boliger eller 273 om dagen.

Prisen stiger fortsat

Også hos ejendomsmæglerne i Home melder man om nedgang i butikken.

På landsplan har man set et mindre fald i salget af både lejligheder, sommerhuse og parcelhuse. Mellem 1,4 og 2,4 procent.

– Danskerne har fået andet at gå op i – genåbning, arbejde, fodbold-EM, ferie og udlandsrejser – og så er der bare mange, der har fundet hjemmet eller sommerhuset, enten impulsivt eller fremskyndet. Det kan alt i alt ses i aktiviteten nu, siger Michael Dalsager, talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Dog er priserne steget i samme periode – mellem 1,5 og 2,4 procent, hvilket kan forekomme mærkværdigt, når nu salget går ned og udbuddet af boliger op. Men for Michael Dalsager er det ikke overraskende:

– Reaktionstiden i priserne er typisk længere, når opbremsningen ikke skyldes pludselige hændelser, forklarer han og uddyber, at fremgangen i prisudviklingen også sætter præg på de nye boliger, der sættes til salg.

Relateret indhold