Dansk arkitekt skal renovere Mountbatten House

Mountbatten House, en ikonisk kontorbygning fra 1970'erne, skal transformeres til boliger og offentlige faciliteter. C.F. Møller har fået opgaven.
Mountbatten House er opført i en innovativ præfabrikeret beton-teknologi på en kreneleret sokkel af mursten. Visualisering: C.F. Møller.
Mountbatten House er opført i en innovativ præfabrikeret beton-teknologi på en kreneleret sokkel af mursten. Visualisering: C.F. Møller.

Den 12-etagers høje kontorbygning, Mountbatten House i Chatham, Kent, står foran store ændringer. Det oplyser C.F. Møller i en pressemeddelelse.

Projektet kombinerer fire vigtige tiltag: transformationen af Mountbatten House, design af en ny udvidelse, midlertidige facadeforbedringer på en gamle busstation og anlæggelse af en ny offentlig plads.

Ud over de nye boliger vil der blive offentlige faciliteter på det transformerede tag og i stueetagen i form af restauranter, pop-up-shops, caféer samt plads til markedsboder og udendørs siddepladser. Det skal bidrager til at revitalisere byens centrum.

De eksisterende betonfacadepaneler restaureres for at give et lysere facadeudtryk. Murværket bevares, for at understrege bygningens særlige arkitektoniske karakter. Nye altaner med skrå sider og farvede undersider i de bevarede facader tilføjer et nyt præg fra gadeplan.

Den nye tilbygning er formet efter vigtige sigtelinjer i området sådan, at de 12-etager aftrapper ned mod en afrundet gavl og teglkolonnade, som afslutter den eksisterende murstenssokkel. Derved friholdes kigget til et historisk teater og en bjergfæstning fra det 18. århundrede.

Innovativ genbrug

En ny hvælvet penthouse-etage på Mountbatten House omdanner og bryder bygningens flade taglinje og skaber offentlige faciliteter i form af et dobbelthøjt eventrum, som byder på en udsigt over byens centrum, historiske vartegn og floden Medway.

Fjernelsen af lange ramper til en nedlagt busstation gør det muligt at omdanne de offentlige rum til en ny plads, der skal fungere som forplads til teatret og en ny indgang til det nærliggende Pentagon-butikscenter. Aktive facader i form af caféer, restauranter, markedsboder og pop-up-shops skaber nye muligheder for byens kommercielle, sociale og kulturelle dynamik.

I stedet for at nedrive det overflødige byggeri og generere affaldsmateriale, har det været muligt at give bygningen et nyt formål og opfylde fremtidige behov takket være den adaptive genbrug af Mountbatten Houses struktur, facadebeklædning og indlejrede energi.

Relateret indhold