Balder klar til at bygge i Helsingør

På det gamle hospitalsområde påbegynder Balder Danmark nu opførelsen af Ofeliahaven med 109 boliger. Projektet står klar til indflytning i slutningen af 2022.
Ofeliahaven får 109 boliger.
Ofeliahaven får 109 boliger.

Om projektet

  • Bygherre: Balder Danmark
  • Projektudvikler og styringsentreprenør: Sjælsø Management
  • Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Balder Danmark er klar til at sætte gang i byggeriet af godt 100 boliger på den gamle hospitalsgrund i Helsingør. Balder har købt grunden af Freja ejendomme.

– Vi har gjort os umage for at skabe en hyggelig, grøn oase lige ved skoven og med stranden kun 2 km væk, siger administrerende direktør Flemming Joseph Jensen, Balder Danmark.

Ofeliahaven rummer to boliggrupper, der hver består af fire huse med saddeltage. Hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale gårdrum.

– Vi har haft et særligt fokus på at skabe ideelle rammer for fællesskab og livskvalitet i Ofeliahaven. Det kommer bl.a. til udtryk i de frodige gårdrum, som rummer legeområder med balancestammer og -stubbe samt legehuse. Her kommer også rolige opholdsområder med borde og bænke. Således er her faciliteter for både børn og voksne, siger han.

Ofeliahavens væksthus.
Ofeliahavens væksthus.

Bæredygtighed har også spillet en væsentlig rolle i projektets tilblivelse. Ifølge Flemming Joseph Jensen er projektet skabt ud fra kravene i DGNB-certificeringsordningen.

– Vi har gjort meget for at tænke bæredygtighed ind i Ofeliahaven. Som eksempel herpå har vi valgt solide og velkendte materialer til ejendommen for at sikre lang levetid og minimal vedligeholdelse. I gårdrummene integrerer vi LAR-løsninger, som håndterer regnvand på en bæredygtig måde, og som samtidig giver et skønt gårdrum, hvor naturen inviteres ind, fortæller direktøren.

Generationer kan bo side om side

Hele visionen for det gamle hospitalsområde er, at det skal forvandles til en levende bydel med boligmuligheder for alle generationer. Det er en vision, som alle områdets boligprojekter tilsammen bidrager til. Bovieran Danmark, som er en del af Balder-koncernen, opfører f.eks. et seniorbofællesskab, som bidrager med boliger til seniorerne i kommunen.

Efter planen kommer området også til at byde på fællesfaciliteter som f.eks. café, taghave, fitnessfaciliteter og lægepraksis.

Relateret indhold