Dansk vinder i norsk konkurrence om bæredygtigt boligbyggeri

Urban Power vinder internationale konkurrence om eksperimenterende træbyggeri i Hamar.
Danske Urban Power vinder åben internationale konkurrence om eksperimenterende boligbyggeri i træ i Hamar, Norge. Visualisering: Urban Power.
Danske Urban Power vinder åben internationale konkurrence om eksperimenterende boligbyggeri i træ i Hamar, Norge. Visualisering: Urban Power.

Blandt 44 forslag fra hele Europa er det Urban Power’s forslag til en udbygning på Ankerhagen i Hamar, der er kåret som vinder.

Projektet er et eksperimenterende boligbyggeri, udført helt i træ og indarbejdet i det norske landskab. Mangfoldighed, bæredygtighed, sociale relationer og en god integration i landskabet og det omkringliggende kvarter, har været afgørende parametre i vinderforslaget.

Det er anden gang i træk tegnestuen vinder en åben international konkurrence i Norge. Sidste år vandt Urban Power et stort byudviklingsprojekt på Huntonstranda i Gjøvik. Begge projekter ligger ved Norges største sø Mjøsa i et område der er i god vækst, og tegnestuen har dermed for alvor fået hul igennem på det Norske marked.

Satser på træ

Det er tegnestuens holistiske tilgang til byggeriet og byudviklingen, der har været en afgørende faktor for successen i de norske projekter. Bygninger, byrum, landskab, klimasikring og sammenhængen med den omkringliggende by sammentænkes nøje i projekterne og skaber dermed merværdi for både kommende beboere, de omkringliggende kvarterer og byen som helhed.

Tegnestuen satser nu for alvor på bæredygtigt DGNB-certificeret træbyggeri. Træet er neutralt i CO2 regnskabet og har rigtig mange fordele, både i forhold til indeklima, transport og cirkulær økonomi. Derudover håber tegnestuen at vi også bliver bedre til at tage træbyggeriet til os herhjemme i Danmark, hvor vi langt hen ad vejen stadig tænker meget traditionelt i forhold til vores boligbyggeri.

Relateret indhold