Klar til nyt boligbyggeri i Fredericia

Nu tages første spadestik til boligbyggeriet Kongens Punkt i Kanalbyen.
Udsigt fra Kongens Punkt over Frederiks Kanal.
Udsigt fra Kongens Punkt over Frederiks Kanal.

Boligbyggeriet Kongens Punkt skal opføre lige præcis det sted, som Frederik d. 3. i 1650 besluttede at gøre til centrum for udvidelsen af hele Fredericia.

Kongens Punkt kommer til at bestå af en blanding af ejerlejligheder, almene familieboliger i to plan og senioregnede almene lejligheder.

Bygherrerne STB Byg og Boligkontoret Fredericia inviterer derfor, sammen med Kanalbyen i Fredericia, til første spadestik tirsdag den 6. februar.

– Jeg glæder mig til, at vi nu kan imødekomme den store efterspørgsel på seniorboliger med attraktive fælles faciliteter, som vi oplever i vores forening Senior Bo Fredericia. Og det er et stort plus for hele byggeriet, at vi kan kombinere seniorboligerne med attraktive almene familieboliger og ejerlejligheder, der alle kan få gavn af den smukke beliggenhed for enden af Frederiks Kanal, siger Finn Muus, der er direktør i Boligkontoret Fredericia.

I stueetagen af Kongens Punkt placeres en cafe med udsigt til den nyetablerede Frederiks Kanal og under huset etableres en P-kælder. Der indarbejdes tre tagterrasser og et fælleslokale til de senioregnede boliger. Naboen bliver Frederikshuset med 54 lejligheder, som blev indtaget i 2017.

Der er i det hele taget godt gang i byggeriet i Kanalbyen, hvor der også bygges 57 lejligheder og et stort kontorhus i Sønder Voldgade Kvarteret. Næste projekt, der går i jorden i Kanalbyen, forventes at blive andelsboligerne ‘Bådhusene’, som også skal ligge i Sønder Voldgade Kvarteret.

Relateret indhold